Duur 03:27
Gepubliceerd op 7 maart 2016

Programma Koningsdag bekend

Maandag 7  maart 2016 heeft Zwolle het Koningsdagprogramma gepresenteerd. Met een historische binnenstad als achtergrond wordt Koningsdag dit jaar in Zwolle modern en intiem gevierd. Dat zei burgemeester Henk Jan Meijer bij de presentatie van het programma.

Parade

Om 11.00 uur start het programma op de Nieuwe Havenbrug. De koninklijke familie komt aan per bus. De looproute gaat via de Grote Markt, waar een parade plaatsvindt, naar het Rodetorenplein waar de familie op een boot stapt. Na een korte tocht door de Thorbeckegracht eindigt de route in het Broerenkwartier, vlakbij het geboortehuis van Thorbecke. De festiviteiten eindigen om 13.00 uur met een feest in het Broerenkwartier. Daar treedt Typhoon op.

Verbouwingen

Op de route worden de vele verbouwingen in de binnenstad niet geschuwd. “We laten zien dat de stad historisch maar ook volop in ontwikkeling is. Het is niet erg als een enkele bouwkraan in beeld komt”, aldus commissaris van de Koning in Overijssel Ank Bijleveld. Zij verwacht dat de koninklijke familie niet voor grote verrassingen komt te staan aangezien ze regelmatig te gast zijn in de stad.

Wat moet de koninklijke familie zien?

De koninklijke familie wordt langs veel hoogtepunten van Zwolle geleid. Maar wat zijn volgens de Zwollenaren de echte hoogtepunten die de familie niet mag missen? Stadshistoricus Wim Coster vindt dat een bezoek aan Zwolle niet compleet is als er geen bezoek aan de Grote Kerk is gebracht. Volgens stadsgids Wijnand Akkerman is Museum de Fundatie een absolute aanrader. Roy Kroezen is beiaard van de Peperbus. De klokken zullen op Koningsdag beslist van zich laten horen. Directeur René Drost van Sassenpoort vindt dat dit markante gebouw en best bewaarde monument niet gemist mag worden. Hallo Nederland gaat in de uitzending van 7 maart 2016 met deze ambassadeurs van Zwolle door de stad.

De volledige route is na te lezen op de speciale website van Koningsdag Zwolle. In onderstaand filmpje neemt de burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer u mee langs de route van Koningsdag 2016.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer