Vorst op komst bij Hallo Nederland

Omroep: MAX

Duur: 0:03:45

Uitzending: ma 24 apr 2017 00:00

0:03:45

Vorst op komst bij Hallo Nederland

0:03:46

Vorst op komst bij Hallo Nederland

0:03:46

Vorst op komst bij Hallo Nederland

0:03:27

Vorst op komst

0:03:50

Vorst op komst

Vorst op komst

Hallo Nederland volgt vanaf donderdag 20 april 2017 Tilburgers die zich voorbereiden op Koningsdag in de mini-serie Vorst op komst. 5 werkdagen besteedt het MAX-programma aandacht aan het bezoek van de koninklijke familie aan deze gezellige Brabantse stad.

De route keuren

De zussen Pauline en Marieke staan elk jaar langs de koninklijke route, die dit jaar door hun eigen stad loopt. De perfecte gelegenheid voor de 2 zussen om de route alvast te lopen én te keuren. Voldoet de route aan hun eisen?

De Tilburgse doedelzakspelers zijn nog flink aan het oefenen om op tijd klaar te zijn voor Koningsdag en hun muzikale optreden voor het koningspaar. Ook ziet u het bijzondere verhaal over de wc-pot van koningin Wilhelmina, waar een luchtje aan zit. Al meer dan een eeuw geleden is de wc-pot naar Tilburg gehaald, waar het nu verborgen ligt in het Tilburgse gemeentearchief.

Tilburgse ondernemers in de ban van Koningsdag

En wat doen de Tilburgse ondernemers in aanloop naar de feestelijke dag? Hallo Nederland neemt een kijkje bij Daffy, de hoedenmaker van Tilburg. En dé chocolatiers boetseren het hoofd van koning Willem-Alexander, van chocolade!

Daarnaast is er een echte dubbelganger van de Koning te zien. Hallo Nederland loopt een dagje met hem mee. Hij gaat langs bij een school waar de kinderen aangenaam verrast zijn door zijn bezoek. Tot slot een mooi verhaal over de geboorte van de Tilburgse Hettie. Zij is op een paar minuten na even oud als de Koning, en dat was 50 jaar geleden reden genoeg om haar en haar moeder koninklijk te onthalen.

De reportages en nog meer koninklijke voorbereidingen, zijn de komende dagen te zien bij Hallo Nederland om 18.30 uur op NPO 2.

Geef een reactie