Eenzaamheid - Een programma van Prinses Laurentien van Oranje

Omroep: MAX

Duur: 0:10:19

Uitzending: ma 9 jul 2018 21:00

Prinses Laurentien van Oranje en Bennie Jolink als eindredacteur bij MAX

Op maandag 9 juli 2018 zendt MAX het nieuwe programma Eindredactie uit. In de eerste aflevering neemt prinses Laurentien van Oranje de rol van eindredacteur aan. Samen met een televisieteam maakt zij een volwaardig en uniek televisieprogramma.

Ontzichtbaren zichtbaar maken

Prinses Laurentien van Oranje staat bekend om haar brede belangstelling en is dagelijks actief om complexe maatschappelijke vraagstukken op de kaart te zetten. En toch was het kiezen van een onderwerp voor haar eigen aflevering nog niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk heeft zij een belangrijk, doch niet voor de hand liggend thema geselecteerd. Prinses Laurentien van Oranje trekt er samen met het tv-team op uit om verschillende groepen onzichtbaren, zichtbaar te maken. Een van de thema’s die wordt behandeld is eenzaamheid. Voor onder andere mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek, is er stichting Sensoor. In de uitzending ziet u een interview met Monique van Bijsterveld, de directeur van de stichting.

Prinses Laurentien van Oranje: “Het is geweldig om te doen. De lat ligt hoog en het is heel spannend om zo’n ingewikkeld thema goed in beeld te brengen. Ik ben diep geraakt door de bijzondere verhalen en openhartige inzichten die hopelijk heel veel mensen de ogen zullen openen.”

Kijkje achter de schermen

In Eindredactie nemen prinses Laurentien van Oranje en zanger Bennie Jolink de rol van eindredacteur aan. We kennen de eindredacteuren goed; via internet, radio en televisie. Maar hoe leren we hen kennen als zij een eigen televisieprogramma maken? Welk onderwerp staat centraal, voor welke vorm wordt gekozen en wie zijn de gasten? De eindredacteur wordt op de voet gevolgd, waardoor men een kijkje achter de schermen krijgt bij het maken van televisie. Om het programma een succes te laten zijn, staat vanaf de eerste dag een compleet team klaar, met een regisseur, producers, camera- en geluidsmensen, redacteuren en stagiaires. Alle facetten van het televisiemaken komen aan bod.

Aflevering 1 van Eindredactie met prinses Laurentien van Oranje is te zien op maandag 9 juli om 21.25 uur op NPO 1. Aflevering 2 met zanger Bennie Jolink is te zien op 16 juli 2018 eveneens om 21.25 uur op NPO 1.

Geef een reactie