Open Monumentendag gered door schenking

Een van de grootste culturele evenementen van Nederland blijft bestaan. Na het wegvallen van hoofdsponsor Rabo Vastgoedgroep was de toekomst voor Open Monumentendag onzeker. Maar door een bijdrage van 1,7 miljoen van de BankGiro Loterij blijft deze dag zeker nog 5 jaar bestaan.

Goed Geld Gala

Dit jaar is de 30e editie van Open Monumentendag. Door een extra sponsoring van het Rijk kan die editie nog doorgaan, maar er werd druk gezocht naar nieuwe financiers voor de toekomst. De BankGiro Loterij verdeelde tijdens het Goed Geld Gala ruim 62,8 miljoen onder 69 culturele organisaties, waaronder Open Monumentendag.

Bezienswaardigheden

Open Monumentendag vindt plaats in het tweede weekend van september. Er zijn dan duizenden monumenten zoals de historische gebouwen de Ridderzaal en de Eerste Kamer in Den Haag toegankelijk voor het publiek. Jaarlijks trekt het evenement zo’n miljoen mensen.

Geef een reactie

Reactie

  1. Joop van der Reijden says:

    Verheugend dat de Open Monumentendag kan doorgaan. Gebouwen zeggen heel veel over onze cultuur van vroeger tot heden. Kerk/Moskee/Synagoge of Badhuis/Haman of Dijken/Sluizen/Deltawerken/Waterbekken.