Ron Brandsteder

NPO Radio 5-programma Ron Wacht Op De Nacht stopt

Het NPO Radio 5-programma Ron Wacht Op De Nacht stopt eind dit jaar. Het wekelijkse programma van Omroep MAX, gepresenteerd door Ron Brandsteder, houdt op vanwege wijzigingen in de programmering bij NPO Radio 5. De laatste aflevering van Ron Wacht Op De Nacht is te horen op vrijdag 29 december van 22.00 tot 00.00 uur.

Ron Brandsteder en MAX

Ron Brandsteder begint bijna 50 jaar geleden, in 1974, zijn carrière als radio-dj. 4 jaar later komt hij voor het eerst op tv met de Showbizzquiz. Hij is sinds 2010 verbonden aan Omroep MAX en presenteerde op tv de spelshow Ron’s Grote Ganzenbord en Wie van de Drie?. In 2014 maakt hij zijn radiodebuut bij MAX met Ron’s RadioShow, in 2019 opgevolgd door Ron Wacht Op De Nacht.

“Geliefd bij de luisteraars”

Omroep MAX-directeur Jan Slagter: “Ron Brandsteder is een vaste waarde bij Omroep MAX en zeer geliefd bij onze luisteraars. Hij luidt op de late vrijdagavond het weekend in met zijn kenmerkende, warme stem. Dat we afscheid moeten nemen van zijn radioprogramma betekent niet dat we niks meer van hem zullen horen. Ron wordt zeer gewaardeerd, door zowel collega’s als onze achterban. We zijn in gesprek over nieuwe plannen.”

Met veel plezier gemaakt

Ron Brandsteder: “Dat Ron wacht op de nacht moet stoppen vind ik erg jammer. Ik heb er al die jaren met heel veel plezier aan gewerkt, doe zelf de samenstelling en geniet van de reacties van luisteraars. Ik hoop zeker nog aan MAX verbonden te blijven, we zijn in gesprek over iets nieuws. Ondertussen gaan we tot de laatste uitzending van 29 december door met herinneringen ophalen, verhalen vertellen en natuurlijk de allermooiste muziek.”

Het radioprogramma Ron Wacht Op de Nacht is elke vrijdagavond te horen van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. 

(Foto: © MAX/Dingena Mol)

Geef een reactie