De zaak Menten

Nipkow- en BANFF Rockie-nominatie voor MAX’ De Zaak Menten

Woensdagavond 10 mei 2017 is in De Wereld Draait Door bekend gemaakt dat de MAX’ dramaserie De Zaak Menten genomineerd is voor de Zilveren Nipkowschijf. Gisteren werd ook bekend dat de dramaserie genomineerd is voor een BANFF Rockie Award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival in Banff, in de Canadese Rocky Mountains.

De Zaak Menten

In De Zaak Menten is te zien hoe journalist Hans Knoop, hoofdredacteur van het aan De Telegraaf gelieerde weekblad Accent, langzaamaan persoonlijk betrokken raakt bij de jacht op de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Knoop bijt zich vast in het verhaal, maar Menten geeft zich niet zomaar gewonnen.

De zaak Menten – Het complete verhaal

Het scenario van De Zaak Menten is geschreven door Robert Jan Overeem en Jan Harm Dekker op basis van het boek De zaak Menten – Het complete verhaal, geschreven door Hans Knoop. De serie is geproduceerd door NL Film in samenwerking met Omroep MAX. De regie is in handen van Tim Oliehoek. De cast bestaat onder anderen uit: Guy Clemens (Hans Knoop), Aus Greidanus sr. (Pieter Menten), Arian Foppen (jonge Pieter Menten), Noortje Herlaar (Betty Knoop) en Carine Crutzen (Meta Menten).

Hans Knoop werd live op de radio verrast met de nominatie.

Zilveren Reissmicrofoon

Het radiozusje van de Zilveren Nipkowschijf is de Zilveren Reissmicrofoon, de prijs voor het beste Nederlandse radioprogramma. Het MAX-radioprogramma Nachtzuster is genomineerd voor deze prijs. Het programma is in de race met het programma Argos (VPRO) en BNR-buitenlandcommentator Bernard Hammelburg.

Het BANFF World Media Festival in Banff wordt gehouden van 11 tot 14 juni 2017. De uitreiking van de Zilveren Nipkowschijf vindt plaats op 16 juni 2017 in Amsterdam. De winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon wordt op 16 juni bekendgemaakt.

Geef een antwoord

Reactie

    crista says:

    Hopelijk winnen zij de Zilveren Nipkowschijf. Het is zo verdiend, vooral Guy Clemens en Aus Greidanus sr..