Duur 01:00
Gepubliceerd op 11 april 2022

Nieuw bij MAX: Stefan de Walle en Jacqueline Blom in nieuwe dramaserie Tweede Hans

Bij MAX gaat vanaf vrijdag 29 april 2022 de nieuwe 10-delige dramaserie Tweede Hans van start. De 64-jarige Hans (Stefan de Walle) is gelukkig getrouwd met Marleen (Jacqueline Blom). Als Hans met pensioen moet, verliest hij een groot deel van zijn identiteit. Wie is hij, zonder deze baan? Moet hij genieten? Waarvan? Zijn relatie met Marleen en andere dierbaren komt onder druk te staan, terwijl hij wanhopig op zoek gaat naar een nieuwe invulling van zijn leven.

Draai vinden

Met de nieuwe camper die Hans en zijn vrouw kopen van zijn pensioenbonus willen ze lekker op pad gaan, maar daar lijkt vooralsnog weinig van terecht te komen. Hans probeert ondertussen zijn draai te vinden in deze nieuwe levensfase, maar rent zichzelf voorbij. Tot hij zich realiseert dat het niet gaat om wat je doet, maar wie je bent. De muziek van het shantykoor biedt gelukkig troost én humor.

De cast

Naast Stefan de Walle en Jacqueline Blom zijn er rollen weggelegd voor onder anderen Angela Groothuizen, Martin van Waardenberg, Margot Rôs, Eric van Sauers, Jack Wouterse, Henk Poort, Ferdi Stofmeel en Anne-Marie Jung.

De serie is geschreven door Karen van Holst Pellekaan (o.a. De gelukkige Huisvrouw, Buiten is het feest) en Martin van Waardenberg (o.a. De Marathon, Het geheime dagboek van Hendrik Groen). De regie is in handen Rita Horst (o.a. Moeder ik wil bij de Revue, B.A.B.S., Export Baby).

Tweede Hans: de pensioenpodcast

In de podcastserie Tweede Hans: de pensioenpodcast spreekt presentator Jurgen van den Berg met experts en ervaringsdeskundigen over de tijd na ons werkzame leven. Hoe kan het dat de een snákt naar zijn laatste werkdag en de ander vastberaden is om te sterven in het harnas? Hoe zorg je ervoor dat het appeltje voor de dorst niet te zuur is? En kunnen mensen die nog lang niet aan hun pensioen toe zijn leren van mensen die niet (meer) werken?

In 6 afleveringen behandelt Jurgen evenveel thema’s. Van het zwarte gat tot het topsportpensioen en van de FIRE (Financially Independent, Retire Early) – beweging tot pensionado’s als verdienmodel. De podcast is te beluisteren in de bekende podcast apps zoals Spotify en Apple.

De MAX-serie Tweede Hans is vanaf vrijdag 29 april 2022 om 21.30 uur te zien op NPO 1. 

(Foto: MAX/Mark de Blok)

Geef een reactie

Reactie

    TheoM says:

    Wat weer een geweldige serie van Max! Top

    En succes is omdat net als bij Hendrik groen het zo herkenbaar is! Daarbij met top acteurs. Complimenten en we zien uit naar het vervolg!