MAX voor Limburg in Valkenburg

Nationale inzamelingsactie: MAX voor Limburg

Op woensdag 18 augustus 2021 wordt de nationale inzamelingsactie: MAX voor Limburg georganiseerd. In 3 speciale uitzendingen, gepresenteerd door Dionne Stax en Jan Slagter, wordt geld ingezameld voor inwoners van Limburg die grote schade hebben ondervonden door de hevige overstromingen. De uitzendingen komen live vanaf het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg, de stad die ontzettend zwaar is getroffen. En ook in Op1 wordt door Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen aandacht aan de actie besteed.

Voorlopige eindstand

De voorlopige eindstand van de inzamelingsactie is 2.035.553 euro. Dat heeft Jan Slagter bekend gemaakt in Op1. De lijnen en mogelijkheid tot doneren blijft ook donderdag 19 augustus de hele dag mogelijk.

MAX voor Limburg

Duizenden inwoners van Limburg hebben grote schade door de overstromingen. Auto’s en meubilair zijn beschadigd, woningen en verpleeghuizen zijn (deels) onbewoonbaar geworden. MAX helpt deze mensen door geld in te zamelen. Het doel is om geld op te halen, om daarmee zoveel mogelijk gedupeerden te kunnen helpen.

Getroffen burgers aan het woord

Op het Theodoor Dorrenplein komen getroffen burgers uitgebreid aan het woord. Denk aan mensen waarvan het huis (deels) onbewoonbaar is geworden, ouderen die noodgedwongen hun verpleeghuis moesten verlaten en ondernemers die op zakelijk gebied negatieve gevolgen ondervinden. Ook de burgemeester van Gemeente Valkenburg aan de Geul, Daan Prevoo, schuift aan. Hij zet zich volop in om de inwoners van zijn gemeente te ondersteunen.

Verder mogen bekende Limburgers niet ontbreken. André Rieu is aanwezig, Rowwen Hèze en Beppie Kraft verzorgen een muzikale omlijsting. En er zijn bijdragen van Huub Stapel, Lilianne Ploumen en André van Duin.

“Hartverwarmend hoe Nederland heeft meegeleefd”

Daan Prevoo, burgemeester van Gemeente Valkenburg aan de Geul: “Het is hartverwarmend hoe heel Nederland de afgelopen weken met Valkenburg en Limburg heeft meegeleefd. En hoewel we langzaam weer een beetje opkrabbelen, zijn we er nog lang niet. Wij moeten en willen weer aan de slag. Alle hulp en steun die wij daarbij krijgen is zeer welkom. Het initiatief van Omroep MAX, dat bedoeld is voor die mensen die door deze ramp materieel en sociaal tussen wal en schip dreigen te vallen, is een geweldige steun in de rug. Hartelijk dank daarvoor!”

“Dringend hulp nodig”

Jan Slagter, directeur Omroep MAX: “Het is schrijnend om te zien hoeveel mensen zijn getroffen door deze overstromingen. Ze zitten met de handen in het haar en hebben dringend hulp nodig. MAX draagt graag zijn steentje bij, in de vorm van deze nationale inzamelingsactie. Ik roep iedereen op, inclusief bedrijven, om woensdag 18 augustus te doneren. Indien mogelijk natuurlijk. Dat mag een groot of klein bedrag zijn. Immers, alle kleine beetjes helpen.”

MAX voor Limburg op NPO Radio 5

Niet alleen op tv, maar ook op de radio wordt er op 18 augustus volop aandacht besteed aan MAX voor Limburg. In het NPO Radio 5-programma Goeiedag Haandrikman!  spreekt dj Bert Haandrikman met Arie Beunis van verfgroothandel Sikkens. Hij schenkt namens het bedrijf 5.000 verfpotten aan de slachtoffers in Limburg, zodat zij hun huizen weer kleur kunnen geven. In Lunch Lekker met Daniel Dekker belt Daniel Dekker met de Maastrichtse Volkszangeres Beppie Kraft en violist André Rieu. Beiden zijn te zien en horen tijdens MAX voor Limburg.

In De MAX! is er ook aandacht voor de actie. Henkjan Smits en Manuëla Kemp spreken met Corriene Reesink van Bed & Breakfast de Oliemolen in Heerlen. Zij en haar man Paul hebben er meer dan 20 jaar over gedaan om hun B&B op te bouwen en in juli is bijna alles verwoest door de overstromingen. Zij zijn ook te zien in de MAX voor Limburg-uitzendingen op tv.

Goeiedag Haandrikman! hoort u elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur en Lunch Lekker elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur. De MAX! is elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur te beluisteren op dezelfde zender.

De uitzendingen over de nationale inzamelingsactie MAX voor Limburg zijn woensdag 18 augustus 2021 om 17.10 uur, 19.00 uur en 20.25 uur live te zien op NPO 1. En ook in Op1, om 22.25 uur op NPO 1, wordt door Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen aandacht aan de actie besteed.

Geef een antwoord

Reacties (9)

  EkkeTekkie says:

  Wanneer organiseert u een actie voor de aardbevingsslachtoffers in Groningen?

   Sibbele says:

   Helemaal mee eens. Er worden allemaal beloftes gedaan, maar er wordt niet gehandeld.
   Groningers zitten met onveilige huizen die aangepakt moeten worden. Maar met beloftes alleen komt men er niet.
   De onzekerheid en wonen in onveilige huizen brengen psychische klachten met zich mee.

  Rosalie2021 says:

  Een prima initiatief, maar ik zou het breder trekken. Want de schade in Limburg wordt indien niet door de verzekering gedekt, voor 90 procent door de overheid gedekt. Er was al snel hulp en mensen zijn geëvacueerd indien ze niet meer thuis konden blijven wonen. Daarmee bagatelliseer ik het niet voor alle duidelijkheid maar 50 km beneden Maastricht is de situatie op dit moment nog altijd zeer schrijnend. Er zijn mensen in Wallonië die nu al vier weken in een vochtig, stinkend huis bivakkeren op de slaapkamerverdieping, en die nog amper hulp hebben gehad of die niet verzekerd zijn. in sommige huizen ligt het puin nog net zo hoog als direct na de overstroming. Waarom laten we ons in hulpverlening nu zo beperken door grenzen? Neem een kijkje op mijn blog waar ook enkele foto’s staan. Dat is de situatie op dit moment en ik heb nog niet eens de ergste plekken gefotografeerd. rosicus.wordpress.com

  Joy2018 says:

  Op 29-06 zijn in Eygelshoven verscheidene huizen overstroomd.

  Nu blijkt dat Giro 777 , 1000 euro tegemoetkoming en de Rampwet welke de overheid heeft afgeroepen ivm niet verzekerde spullen vergoeden niet gelt voor Eygelshoven. Alles is voor Valkenburg en aangrenzende dorpen.

  Dit kan toch niet? Is Eygelshoven niet belangrijk genoeg?

  Ik hoop dat wij mogen hopen op positief nieuws van zowel de overheid als van giro 777.

  Bianca prevoo says:

  Hoe en met welke criteria worden dan de donaties verdeeld?

   Marinus51 says:

   Daar ben ik ook erg benieuwd naar. Wij hebben vooral veel schade in onze tuin (aan de Caumerbeek in Heerlen). Volledige tuinhek weggespoeld, tegelterras verzakt. Maar het ergste is nog wel dat alle drie onze bijenvolken zijn weggespoeld. Niet alleen onze verzeraar, maar ook geen enkel fonds vergoedt schade in de tuin, misschien is dat iets voor Max voor Limburg?

  Jo 43 says:

  Ja gewoon wat geld overmaken alle beetjes helpen.

  Sibbele says:

  Er wordt veel gesproken over acties voor de slachtoffers van de watersnoodramp.
  Maar wanneer wordt eens aandacht geschonken aan hen die het (psychische) slachtoffer zijn van de aardbevingen in Groningen?
  Daar zijn veel huizen die versterkt moeten worden of sterker nog, afgebroken moeten worden en opnieuw opgebouwd worden.
  Veel inwoners hebben psychische klachten. Veel inwoners hebben beloftes gekregen dat er iets met hun huis gedaan zal worden maar ze wachten nog steeds.
  Onze dochter woont in een huis met scheuren. Er zijn inspecties geweest. Een aantal maanden geleden werd gezegd dat ze er op terug zouden komen.
  Weer zitten ze in onzekerheid in een huis dat misschien niet meer veilig is.
  Beloftes genoeg maar er wordt door de verantwoordelijke instanties niet gehandeld. Misschien is het voor Max een idee om ook daar eens aandacht aan te besteden.

  whydonate says:

  Bedankt voor het delen van deze informatie over Inzamelingsactie – whydonate.nl/blog/inzamelingsactie-10-beste-ideeen/