Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam 7 jaar dicht vanwege verbouwing

Wie Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam wil bezoeken, moet snel zijn. Na 26 mei 2019 sluit het museum 7 jaar lang de deuren voor een verbouwing. De collectie wordt zoveel mogelijk uitgeleend aan andere musea. 

Vol kunstschatten

Boijmans Van Beuningen is één van de grootst en bekendste musea van Rotterdam en herbergt een grote verscheidenheid aan kunstschatten. Zo is het museum in het bezit van het wereldberoemde schilderij De toren van Babel van de Nederlandse schilder Pieter Bruegel en heeft het werken van de bekende Spaanse surrealist Salvador Dalí in de collectie. Al deze werken zullen 7 jaar lang niet te zien zijn op hun vaste plek, want het museum gaat dicht voor renovatie.

Dalí in Boijmans

Deze kreeftentelefoon is een van de werken van Salvador Dalí die Museum Boijmans Van Beuningen in het bezit heeft.

Toren van Babel

het schilderij De toren van Babel van Pieter Bruegel moet ook ergens anders ondergebracht worden.

Renovatie is nodig

Museum Boijmans Van Beuningen (vernoemd naar kunstenverzamelaars F.J.O. Booijmans en D.G. Beuningen) bestaat al 84 jaar en is in die periode nooit echt gerenoveerd. Omdat dit nu echt nodig is, sluit het museum 7 jaar lang haar deuren. Vanzelfsprekend kunnen de kunstwerken tijdens de verbouwing niet in het pand blijven, dus worden zij ondergebracht bij andere musea in de regio. Onder meer de nabij gelegen Kunsthal en het Chabot Museum krijgen een aantal werken te leen van Boijmans. Rondom deze werken zullen gedurende het jaar tentoonstellingen worden georganiseerd. Meer daarover vindt u op de website van Boijmans Van Beuningen.

Wie het museum nog een keer in oude staat wil bezoeken, kan tot 26 mei 2019 terecht. Het is op die dag tot 19.00 uur open.

(Bron: ANP, website Boijmans Van Beuningen)

Geef een reactie