mieke van der weij

Mieke van der Weij wint de Zilveren Reissmicrofoon 2019

Zojuist is bekendgemaakt dat presentator Mieke van der Weij de Zilveren Reissmicrofoon 2019 heeft gewonnen. De prestigieuze prijs is in Het Ketelhuis te Amsterdam, meteen na het finale juryberaad, aan haar overhandigd.

Opvallend onopvallende werkwijze

De Zilveren Reissmicrofoon is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Dit jaar is presentator Mieke van der Weij de winnaar. Daarmee laat ze de 2 andere genomineerden, De Brand in het Landhuis en Mangiare!, achter zich. De jury – bestaande uit critici en mediajournalisten van kranten, weekbladen en mediarubrieken – prijst onder andere haar prettige en inhoudsvolle manier van werken. Mieke wordt getypeerd als iemand die opvallend onopvallend al jaren haar werk doet. “Als er iemand is die zich compleet heeft losgezongen of – beter gezegd – heeft los gesproken van de oer-Nederlandse omroeppolitiek, dan is het wel Mieke van der Weij”, aldus de jury.

Radioprogramma’s

Mieke van der Weij presenteert elke zaterdag samen met Peter de Bie het zaterdagochtendmagazine Nieuwsweekend (Omroep MAX), is één van de vaste presentatoren van Met het Oog op Morgen (NOS) en presenteert op maandag het programma 4 de Middag (Omroep MAX).

Over de Zilveren Reissmicrofoon

De Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma of de beste radiomaker van het jaar werd voor het eerst uitgereikt in 1966. De prijsuitreiking wordt georganiseerd via de Stichting Nipkow. De prijs werd eerder onder meer gewonnen door de radioprogramma’s Argos (VPRO/HUMAN/VARA) en Vroege Vogels (BNNVARA).

Wilt u Mieke van der Weij feliciteren? Laat hieronder uw reactie achter!

Geef een reactie

Reacties (3)

  ElidaRita says:

  Mieke van der Weij, van harte gefeliciteerd met het terecht winnen van de Zilveren Reissmicrofoon. Ik gun jou deze prijs van harte en luister altijd met plezier naar jouw manier van omroepen.

  Dieuwke Dijkstra says:

  Mieke, van harte gefeliciteerd met het winnen van deze prijs. Ik luister altijd met plezier naar je programma’s en ook hoop ik dat je dit nog heel lang mag/kunt doen.

  Cloggiegirl says:

  Mieke, van harte gefeliciteerd met het winnen van deze prijs.
  Ik ben echt een fan van je. Luister elke zaterdagmorgen met veel plezier naar je programma. Je hebt een geweldige prettige stem en komt heel goed over op de radio.
  Ik heb je leren kennen verschillende jaren geleden bij het programma : De rijdende rechter.

  Geniet van je succes en ik hoop nog vele jaren van je te mogen genieten.

  Marianne