Oorlogsverhalen

Tientallen oorlogsverhalen op MAX Vandaag

In aanloop naar de Nationale Dodenherdenking op 4 mei en de Nationale Viering Bevrijding op 5 mei heeft MAX tientallen oorlogsverhalen, verteld in docu en drama, beschikbaar gesteld op MAX Vandaag. Op het platform Oorlogsverhalen staan diverse documentaires en (drama-)series die de omroep de afgelopen jaren al op televisie uitzond.

Breed aanbod

Het aanbod op het platform Oorlogsverhalen is heel erg breed en beslaat producties uit binnen- en buitenland. Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog tot de (vredes)missies uit de zeer recente geschiedenis. Kortom: van de bekroonde dramaserie De Zaak Menten tot de veteranenverhalen in Mijn Missie.

Een greep uit de andere verhalen die worden verteld op maxvandaag.nl/oorlogsverhalen: 013: Still on Patrol, Het was oorlog, Kindsoldaat van Hitler, Oorlogsgeheimen, Getekend in Westerbork, Vrouwen in Oorlogstijd en Achter de Duinen. Ook de meeste recente oorlogsverhalen van MAX vindt u op deze pagina. In de voetsporen van D-Day gaat presentator Philip Freriks samen met de hoofdrolspelers uit Operatie Overlord terug naar de plek waar het allemaal gebeurde.  Aan de hand van archiefmateriaal, persoonlijke ervaringen van de veteranen en dagboekfragmenten reconstrueert hij de gebeurtenissen van toen.

Ook de nog uit te zenden MAX 2Doc: Gerrit van der Veen vindt op na de uitzending op 4 mei 2019 op deze pagina. Gerrit Jan Wolffensperger duikt in het verleden van zijn vader Gerrit van der Veen. Zijn vader is kunstenaar en verzetsman tijdens de Tweede Wereldoorlog. 2 maanden voordat Wolffensperger geboren wordt, wordt zijn vader gefusilleerd en daarom is hij altijd een mythe voor hem gebleven. In de documentaire gaat hij op zoek naar de mens Gerrit van der Veen.

Geef een reactie