MAX Kerstoncert

MAX Kerstconcerten een sfeervolle, muzikale Kerst bij MAX

Dit jaar kan iedereen genieten van een muzikale Kerst bij MAX. Op Eerste Kerstdag het MAX Kerstconcert gepresenteerd door Carrie ten Napel en Jan Slagter. Op het podium staan onder anderen Suzan & Freek, Gerard Joling, Remy van Kesteren en Marcel Veenendaal. Op Tweede Kerstdag zendt MAX een registratie uit van Het Kerstconcert o.l.v. Ton Koopman. Voor een muzikale kerst zit de kijker ook dit jaar weer goed bij MAX!

Gevarieerd muzikaal programma

Tijdens het MAX Kerstconcert zingt Marlijn Weerdenburg het prachtige True Colors. Artiesten Remy van Kesteren en Marcel Veenendaal zijn ook aanwezig en brengen het nummer Tomorrow Eyes ten gehore. Dana Winner zingt Ik Hou Van Jou, Karsu Dönmez brengt Hijo De La Luna, Beppie Kraft treedt op met V’r Leve en Suzan & Freek spelen hun nummer Lichtje Branden.

Natuurlijk mogen ook kerstnummers niet ontbreken. Gerard Joling komt langs en zingt Christmas On The Dance Floor en Jamai Loman treedt op met We Wish You A Timeless Christmas. Het feest is compleet met Milow en Yosina Roemajauw op het podium. Zij zingen respectievelijk DeLorean en Call My Name. Er is ook plaats voor klassieke klanken, de winnaar van het populaire ARIA: Elenora Hu is namelijk aanwezig en zingt Time To Say Goodbye.

Muzikale begeleiding

Het concert staat onder de muzikale begeleiding van The European Pop Orchestra met dirigent Guido Dieteren, ook wel bekend als ‘The Maestro’. En ook het ZO! Gospel Choir is weer van de partij. Tevens is een traditionele samenzang onderdeel van het concert. Organist Sander van Marion begeleidt op het orgel vanuit de Laurenskerk in Rotterdam.

‘Samen sterk’

Het thema ‘samen sterk’ komt door de gehele uitzending op verschillende manieren naar voren. Gedurende het concert komen verschillende sprekers aan het woord, waaronder Erica Terpstra en prinses Laurentien. Zij delen hun inspirerende boodschap met betrekking tot het thema.

Ook zijn er portretten van bijzondere personen. Zo zien we de 100-jarige Jan, hij staat al 72 jaar sterk dankzij zijn vrouw Elly. Moustafa laat zien dat iedereen kansen heeft. Hij zet mensen met een (visuele) beperking in hun kracht door samen te sporten. En Samantha werkt in de thuiszorg, maar heeft door de hoge werkdruk tijdens haar dienst geen tijd om even met haar cliënten een kopje koffie te drinken en bij te praten. Dit doet zij daarom in haar vrije tijd.

Het Kerstconcert o.l.v. Ton Koopman

Op zondag 26 december zendt MAX Het Kerstconcert o.l.v. Ton Koopman uit. In de registratie van het concert in de Sint Jansbasiliek in Laren brengt de beroemde dirigent prachtige stukken ten gehore. Samen met zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en internationale topsolisten kan de kijker genieten van de werken Magnificat van Bach en Christmas Concert van Corelli.

Het MAX Kerstconcert is te zien op zaterdag 25 december 2021 om 13.20 uur, direct na de toespraak van koning Willem-Alexander, op NPO 1. 

Het Kerstconcert o.l.v. Ton Koopman is te zien op zondag 26 december 2021 om 14.55 uur op NPO 2. 

(Foto: MAX/Bart van der Putten)

Geef een antwoord

Reactie

    Ruud Slotema says:

    Wat een fijn concert weer ! Fantastisch dat MAX ook aandacht geeft aan het Orgel in dit geval het prachtige orgel
    van de Laurenskerk in Rotterdam. Geen kerstconcert zonder orgel ! Dit voorbeeld van het kerkorgel onder de aandacht brengen van het publiek verdient navolging! Veel dank aan Sander van Marion die weer op eminente wijze het orgel
    bespeelde en de zang van de mooie kerstliederen begeleidde. Dank Dank Dank !!