Kees Boonman

Kees Boonman bespreekt de politiek voortaan bij Nieuwsweekend

Politiek commentator Kees Boonman is vanaf 3 maart 2018 weer op de radio te horen. Hij zal tijdens elke uitzending van het MAX-programma Nieuwsweekend de politieke situatie van de afgelopen week analyseren. Reden genoeg voor ons om hem te bellen.

Wat kunnen de luisteraars verwachten van uw wekelijkse optreden in Nieuwsweekend?
“In het programma ga ik terugkijken op de afgelopen politieke week en misschien ook wel een beetje vooruit blikken op wat ons te wachten staat in de komende week. Ik ga proberen om op een andere manier naar politiek te kijken en ga niet vertellen wie waar voor is en wie tegen. Mijn ambitie is om op een simpele manier uit te leggen wat de politici niet zeggen maar wél bedoelen, zodat de luisteraar daar inzicht in krijgt. Politiek gaat ons immers allemaal aan.”

Binnenkort zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaat u daar iets speciaals mee doen?
“Daar ga ik zeker aandacht aan besteden, want het is een groot onderwerp. Ik ben van plan om bijeenkomsten te bezoeken door heel Nederland, dus niet alleen in Amsterdam of in Den Haag en daar dan over te vertellen.”

U wilt in uw analyses sowieso graag verder kijken dan Den Haag, toch?

“Ik vind dat de wereld niet ophoudt en ook niet begint bij het Binnenhof. Politieke journalistiek in Nederland is erg gericht op die vierkante kilometer in Den Haag en dat is het dan, maar wij zijn zo afhankelijk van de wereld om ons heen dat ik vind dat je daar ook naar moet kijken. Uiteraard doe ik dit wel vanuit Nederlands perspectief.”

Als presentator van het NPO Radio 1-programma Kamerbreed interviewde u politici. Gaat u dit in Nieuwsweekend ook doen?
“Nee, ik ben in dit programma echt de commentator en de analist.”

Nieuwsweekend met Kees Boonman is elke zaterdag om 09.00 tot 11.00 uur op NPO radio 1.

Met dank aan Kees Boonman.

Geef een reactie

Reacties (3)

  fpgh says:

  Gewoon prettig om naar deze vakman te luisteren.
  Waren alle politieke kenners / presnetatoren maar zo!
  Deze Vakman is een Aanwinst voor omroep Max

   fpgh says:

   sorry voor de gemaakte typefouten, toetsenbord heeft soms een eigen leven
   *presentatoren

  Hanneman says:

  Een van de aardige eigenschappen van MAX is dat ik regelmatig aankondigingen lees over nieuw aangeworven personeel. Daarvan ben ik de ene keer optimistisch, een andere keer wat minder. Deze keer ben ik het een beetje van beide. Optimistisch omdat Meneer Boonman bij mij inderdaad als vakman te boek staat. Een, voor zover ik daar een oordeel over kan hebben, eerlijke, directe journalist die er, bij mij in ieder geval, heel goed in slaagt een objectieve visie weer te geven, waarin ook ruimte is voor wat de inhoud van het een of ander voor de bevolking is en of dat bij voorbeeld fatsoenlijk is of niet zo heel fatsoenlijk. Misschien zijn het zelfs flarden van zijn eigen politieke mening. Minder optimistisch omdat het hier gaat over radio. Ik ben te onrustig voor radio. Was het maar de bedoeling geweest dat meneer Boonman “iets” op de televisie zou gaan doen. Of dat hij een wekelijkse column op de website zou gaan maken. Maar helaas. Hebben de luisteraars eindelijk ook weer eens een mazzeltje!