Jurgen van den Berg

Jurgen van den Berg presenteert nieuw NPO Radio 1- programma Villa VdB bij MAX

Vanaf maandag 3 januari 2022 komt MAX van maandag tot en met donderdag met een nieuw middagprogramma  op NPO Radio 1. Het programma Villa VdB, dat tussen 14.00 uur en 15.30 uur wordt uitgezonden, wordt gepresenteerd door de nieuwe MAX-presentator Jurgen van den Berg, geflankeerd door Sophie Verhoeven.

Jurgen van den Berg: “Ik heb ongelooflijk veel zin om dit nieuwe radio-avontuur aan te gaan. Ik moest de afgelopen tijd vaak terugdenken aan de jaren’80 film Cocoon van regisseur Ron Howard. Echt zo’n feelgood film, waarbij een groep senioren een enorme energie-boost krijgt nadat ze ’s nachts stiekem baantjes zijn gaan trekken in een zwembad in de buurt. Vergelijkbare energie heb ik gekregen uit de gesprekken met MAX. En ik heb helemaal een goed gevoel omdat m’n huidige collega Sophie Verhoeven meeverhuist naar Villa VdB en voor- en achter de schermen een belangrijke rol gaat vervullen. Ze wordt daarmee straks de op één-na-belangrijkste vrouw in m’n leven”.

Jurgen van den Berg

MAX-directeur Jan Slagter: “Met Jurgen hebben we een geweldige radiopresentator binnen gehaald. Iemand die vol op het nieuws zit, maar ook tussendoor voldoende luchtigheid biedt. Ik ben enorm trots dat we hem welkom mogen heten bij MAX.”

Villa VdB

In Villa VdB wordt nadrukkelijk verder gekeken dan de waan van de dag. Middels omdenken, doordenken en terugdenken wordt een gelaagdheid aangebracht bij de dagelijkse nieuwsstroom. Het programma beweegt mee met de samenleving: we vieren of tonen medeleven. Een lach en een traan zijn niet verboden. Ook is er ruimte voor consumentenzaken en actiejournalistiek. Oud nieuws wordt nieuw leven ingeblazen in de rubriek Tijd voor Toen. En in het kader van: wie luistert, weet meer is er: Letterzetter, een spel dat als rode draad door de uitzending loopt en waarmee nieuwskenners prijzen kunnen winnen.

Meer MAX op NPO Radio 1

Met de nieuwe middagshow krijgt MAX extra uren op NPO Radio 1. Naast de Nachtzuster in de zaterdagnacht, Nieuwsweekend op zaterdagochtend, en de Perstribune op zondagmiddag, is MAX vanaf januari ook doordeweeks te horen op deze zender.

Geef een reactie

Reacties (4)

  Kila says:

  Maandagmorgen bedroefd wakker geworden zonder Jurgen van den Berg. Maar wat een verrassing om te vernemen dat hij in het nieuwe jaar terugkeert op de radio en nog wel bij Max op de middag!!!! Ook dan luister ik veel naar NPO 1. Hoor Jurgen graag en vind hem een uitstekende presentator. Ben dus heel blij en geweldig dat hij voor Max – en Max voor hem – heeft gekozen.

  oprecht says:

  Mark Rutten: heeft geen enkele zelfreflectie; zijn houdbaarheidsdatum is allang verstreken, onbegrijpelijk dat hij als een soort alleenheerser blijft zitten, totaal ongeloofwaardig, wij zijn echt zijn vossenstreken wbt vele x liegen en Omzigt functie elders niet vergeten. Wat ‘n arrogantie heeft deze man, staat met vol vertrouwen en popie Jopie gedrag iedereen ter woord, werkelijk ongelofelijk, doet net alsof er niets gebeurd is (ten onrechte jarenlang belasting onrecht, waardoor mensen zelfs hun kinderen uit huis geplaatst zijn, huis hebben moeten verkopen, kwestie Groningen wbt gaswinning – nog nooit opgelost,
  Jo jo beleid wbt Corona, dat gepensioneerden al meer dan 12 jaar geen Indexatie hebben gekregen, gr. woningnood, enz.

  oprecht says:

  Welkom Jürgen, fijn dat ik je toch weer kan horen. Heb jaren lang naar je geluisterd tijdens opstaan, begin van de dag, was fantastisch en fijn.

  oprecht says:

  Is uw redactie rechts (VVD)?: discussie wbt Mark Rutte 3 jan, 2022 waarbij luisteraars positief of negatief op Rutte konden reageren. Wat deed Sophie?: zij noemde ALLEEN maar positieve dingen van Rutte op! Ik hoop dat u i/d toekomst ‘n eerlijker beeld geeft naar de luisteraar en niet dat uzelf ahw fan bent van Rutte, dat wij daarom zo positief worden geïnformeerd over Rutte. U weet toch wel dat slechts 30% van de burgers nog maar vertrouwen heeft i/d regering, wij blijven opgescheept zitten met de 4 zelfde partijen, die juist in 2021 moesten aftreden!