Jeroen van Inkel

Jeroen van Inkel: “Warm welkom bij MAX”

Kersverse MAX- radio-dj Jeroen van Inkel is vanaf 2 januari 2018 elke werkdag te horen op NPO Radio 5 met zijn nieuwe programma Je dag is goed. Wij bellen hem om te vragen hoe hij zijn eerste maand bij MAX heeft beleefd.

U maakt nu ruim een maand radio voor MAX. Hoe bevalt dat?
“Heel goed. Het ontvangst is erg hartverwarmend geweest. Al voordat ik goed en wel begonnen was, had ik al een aantal mensen ontmoet. Dat gaf al een goed beeld van hoe gezellig deze omroep is.”

Met ruim 30 jaar radio-ervaring bent u met recht een ervaren dj te noemen. Is het nog steeds spannend om aan een nieuw programma te beginnen?
“Ja en nee. Hoewel radio maken voor mij is zoals fietsen, is het toch altijd weer spannend om aan een nieuw programma te beginnen. Dit keer was het extra spannend, omdat ik al vanaf april 2017 niet meer te horen was op de radio. Dan vraag je je af of je het nog wel kunt. Gelukkig gaat alles weer vanzelf zodra ik ga zitten en de microfoon open zet. Dat was deze keer niet anders, al praatte ik tijdens de eerste uitzending uit enthousiasme wel erg snel. Daar waren niet alle luisteraars even blij mee”

Heeft u daar nare reacties op gekregen?
“Ja, best wel. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, want ik heb mijn eigen stijl en niet iedereen kan dat leuk vinden, maar sommige reacties waren erg naar en persoonlijk. Dat doet me wel wat. Gelukkig zijn de opmerkingen nu veel beter. Mensen nemen de moeite om me te laten weten dat het echt een programma is waar ze graag naar luisteren. Dat is ontzettend leuk om te horen en geeft ook vertrouwen voor de toekomst.”

Het programma dat u nu maakt is voor een oudere doelgroep, terwijl u de afgelopen 23 jaar radio heeft gemaakt voor een jongere doelgroep. Is dat een groot verschil?
“Qua onderwerpen die we aansnijden is het natuurlijk wel heel verschillend, maar de gedachtegang is nog steeds hetzelfde. Toen ik programma’s voor jongeren maakten, probeerde ik me altijd te blijven interesseren voor dingen die hen bezighouden. Waar kijken ze bijvoorbeeld naar op televisie, en naar welke muziek luisteren ze graag? Dat soort dingen. Deze manier van denken probeer ik nu te vertalen op de oudere doelgroep, waar ik zelf met mijn 56 jaar ook toe behoor.”

Nog een andere grote verandering is dat u nu weer werkzaam bent voor een publieke omroep, terwijl u vanaf 1995 bij commerciële zenders heeft gewerkt. Is dat een groot verschil?
“Ja, dat is echt een wereld van verschil. Het mooiste voorbeeld wat ik kan geven is de manier waarop er met muziek wordt omgegaan. Bij de commerciële zenders houden ze muziekonderzoeken. Dan worden mensen die binnen het profiel van de luisteraar vallen gevraagd om muziek te beoordelen en op basis daarvan worden de afspeellijsten samengesteld die een tijd lang gebruikt worden in de uitzendingen. Zo kan het voorkomen dat er van een bepaalde artiest maar 5 nummers worden gedraaid, terwijl een dj van mening is dat nog zeker 5 andere nummer van diegene ook leuk zijn om te draaien. Bij de publieke omroep krijg je als dj veel meer de ruimte om de luisteraars de door jou gekozen muziek te laten horen en dat vind ik echt een verademing. Dat past veel beter bij mij.”

Met dank aan Jeroen van Inkel.
(Beeld: MAX/ Nico Kroon)

Geef een antwoord

Reacties (37)

 1. andra says:

  Sorry, maar radio5 gaat nu pas om tien uur ’s morgens aan. Muziek en presentatie kan ik niet waarderen.

  1. Maryde says:

   Helaas bij mij ook.

 2. de Muis says:

  Jammer van de negatieve reacties.
  Ook ik fronste mijn wenkbrauwen toen ik hoorde dat Jeroen van Inkel ging presenteren.
  Maar ik waardeer zijn presentatie; het is natuurlijk anders dan Wekker Wakker, maar iedere presentator heeft zijn eigen inbreng.
  Zelfs mijn zoon van 32 was verrast toen hij bij mij was en Jeroen op de radio 5 Nostalgia hoorde.
  Jeroen, ga de ingeslagen weg voort; hij is goed
  succes

 3. harry010 says:

  Wat een vreselijk programma. Heeft geen enkele toegevoegde waarde.
  En de muziek………Afschuwelijk.
  Mijn radio gaat pas om 10.00 aan.

 4. Willem Bel says:

  Wie ben ik Willen Bel een echte radio liefhebber, toen radio 2 nog gewoon een familie zender was luisterde ik er altijd naar ook wel naar Veronica.
  Nu Jeroen van Inkel, wij Nederlanders Europeanen zijn in de jaren van de zee zenders en R2 en R3 overspoeld met Amerikaanse Engelse Pop muziek, als je Nederlands wilde horen moest je erg veel geduld hebben, effe er tussendoor maar dan weer snel met veel jingles etc. Mijn vraag aan van Inkel is wat mankeert er aan Franse- Italiaanse- Nederlandse – Spaanse of Duitse muziek.
  Herman van Veen zeer veel repertoire net als Rob de Nijs, Salvatore Adamo ( de meest verkochte artist ter wereld) Ik ben geen Engels hater bv Randy Nyman Bob Dilan The Beatles en alles wat er tussen zit prima kan ook wel eens genieten van Erjan van Buuren, mijn stelling is draai gevarieerd niet alleen je eigen smaak of moeten we perse steeds spotify aanzetten om jou eigen smaak te horen.

 5. Gert jan Sneller says:

  Hartstikke leuk Jeroen, maar let op niet te snel praten we zij iets ouder dan jij?
  maar klasse leuk programma (maar het was wel ff wennen s’morgens vroeg)

  Met vriendelijke groet. Gert jan

 6. Abegys says:

  Voor mij geldt ook radio 5 gaat pas aan om 10 uur, ik kan er niet aan wennen , het is alsof ik naar Qmusic of zoiets luister het gepraat gaat mij te snel. Ik heb het een aantal dagen geprobeert maar nee, ik kan er niet aan wennen. Een verkeerde keuze van omroep Max voor deze radio presentator.

 7. Buxus says:

  Bij gaat de radio ook pas om 10 uur aan en als ik jan rietman hoor gaat de radio ook uit
  Deze twee presentatoren zijn teveel met hun eigen ego bezig,qua presentatie en muziekkeuze
  Jammer

 8. Strootje says:

  Helaas vind ik het nieuwe programma JE DAG IS GOED geen succes! Ten eerste mis ik de gezelligheid van Wekker Wakker. Vervolgens is de stem van Jeroen van Inkel veel meer geschikt voor bijvoorbeeld een Veronica radio 3 programma waar veel jongeren naar luisteren…!
  Tot slot vinden wij de muziek keuze niet meer wat het geweest is nl, muziek uit de jaren ’60 t/m ’80. De slogan RADIO NOSTALGIA gaat helaas niet meer op!!
  Sta er alstublieft bij stil dat 60+ de grootste luistergroep is!
  We zien weer dat alle verandering geen verbetering is!
  Onze radio blijft tot 10.00 uur uit.
  Vriendelijke groet,
  Gerard Strootman.

 9. Hyacinthe says:

  Ik begin op 5 maar schakel vaak over op radio Drenthe, daar wordt rustig gesproken net zoals ik gewend was door Manuela en Henk.
  Jammer want vaak blijf ik dan bij Drenthe.
  Om 6 uur luister ik weer naar Manuela en Henk Jan.

 10. Winoha says:

  Beste Jeroen, ook ik moet even wennen aan je luide, snelle d.j.stem. Toch blijf ik luisteren; ik heb namelijk bij ‘de
  slimste mens’ gezien, dat je ook rustig kunt spreken.
  Waarschijnlijk heb je altijd bij een nogal schreeuwerige omroep gewerkt en dan is het even omschakelen. Ik wens je alle succes, je bent intelligent genoeg ! Winoha

 11. Muisje6 says:

  Ook voor ons was het fff wennen.
  Jeroen doet vreselijk zijn best, maar vooralsnog gaat de radio uit als er te veel “herrie” achter
  elkaar wordt gedraaid.
  Ook vinden wij hem moeilijk te verstaan en praat hij te snel.
  Meer een stem voor een jongerenomroep.
  We blijven Henk en Manuela wel enorm missen.
  In elk geval succes verder Jeroen!

 12. Wallet says:

  Waardeloos programma, gaat nu smorgens op radio gelderland of radio utrecht. Max gaat de verkeede weg in. Max is door oudere in het zadel geholpen en laat hen nu zitten. Bedankt Max!

 13. Leora says:

  Mijn radio gaat automatisch aan om 8 uur op Radio 5. Dus elke morgen hoor ik een stukje van het programma. Inderdaad een stukje. Want ik houd het niet uit tot 10 uur. Jeroen praat nu al iets rustiger. Maar heeft nog steeds niet de in mijn ogen (oren) goede toon te pakken voor 65-plussers. De muziek: één leuke plaat per half uur? Voor de rest te veel herrie. Verhouding gepraat en muziek? Veel te veel gepraat. Zo jammer. Had echt gehoopt dat Jeroen zich zou aanpassen na de eerste kritiek. Maar helaas.

 14. Doekel says:

  Jeroen doet zijn best, maar zijn stem is niet geschikt voor ouderen meer voor de jongere zender.
  De muziek is zoals ergens al gezegd een hoop herrie.
  Bij wekker wakker stond de radio op acht uur, nog steeds staat hij op acht uur maar nu op
  Radio Brabant. Niet het ‘je van het’ maar beter dan radio vijf in de morgen.

 15. Mariakruis says:

  Eindelijk meer luisteraars die de radio pas na 10.00 uur weer op radio 5 zetten. Nogmaals hij heeft misschien veel kennis van muziek en iedere smaak is anders, maar – dat – vreselijke – hakkelende – enne – he – praten is niet om aan te horen. Praat gewoon door en lees je tekst en of info van te voren beter door, weet je tenminsten waarover het onderwerp gaat. En wat de muziek betreft iedereen heeft zijn eigen smaak maar met deze herrie word je niet lekker wakker. Laat van Inkel maar naar radio 2 gaan, misschien wordt deze zender dan voor de wat jongeren beter beluisterd. Groetjes

  1. Mariakruis says:

   Ik had al direct gereageerd naar Max, maar die geven volgens mij onze reacties niet door. Ga zo door Max en Jan verliest ons 55 plussers als luisteraars en leden. Is Max zijn succes voorbij gestreefd. Groetjes redactie en leest al deze reacties eens door en geeft het door aan Jan.

 16. gerdebruin says:

  Het is net radio NPO 3 of zo’n commerciële lawaaizender, veel geschreeuw, veel herrie muziek , heel vaak de mensen niet uit laten spreken, absoluut geen succes.
  Of je Van Inkel nu of Ron Brandsteder, een wereld van verschil!

 17. Dr Martoso says:

  Ik ben vanmorgen definitief afgehaakt bij ‘je dag is goed’. Ik heb het een maand aangehoord, maar die herrie bij van Inkel en zijn spreektrand vind ik echt niet te pruimen. Bij mij gaat pas om 10 uur radio 5 aan. Dat MAX hier niets aan gedaan heeft de afgelopen maand is voor mij een raadsel.

 18. MAX Vandaag says:

  Bedankt voor uw reacties, wij zullen ze doorgeven aan de redactie van Je dag is goed.

 19. Arda says:

  Mijn radio blijft, in ieder geval tot 10.00 uur, voortaan afgestemd op Radio1. Jammer hoor maar ik kan ook niet wennen. Zoals ik bij n andere reactie heb gelezen kan Jeroen ook op n normale manier praten. Waarom niet op Radio 5?

 20. ellen1942 says:

  Eigenlijk reageer ik nooit op een programma.
  Maar nu moet ik wel.
  Jeroen van Inkel is een regelrechte ramp.
  Waarom moet deze man en staccato de woorden de microfoon inspugen? En dan de ” grappen ” .
  Hoezeer ik houd van omroep Max, ik ga het abonnement opzeggen.
  Ik heb ook een mail gestuurd naar de redaktie, maar die kunnen er niet ” inhoudelijk ” op ingaan.
  Het moet toch mogelijk zijn met alle zenders die er zijn, er eentje te maken voor oudere mensen?

 21. Sijbout says:

  Na Manuela en Henk is dit een totale ramp. Wat een schreeuwlelijk. Dit is populair gebrul van een oudere man die nog jong wil zijn maar dat doet voor de verkeerde doelgroep. De “ouderen” hebben Max in het zadel geholpen (las ik al vaker) nu worden de ouderen gedumpt met dit gebral op de vroege ochtend. Wij hopen dat hij nog in zijn proeftijd is en dat Max nog van hem af kan.

  1. EdithV says:

   Helaas ben ik ook niet weg van Jeroen ! Opzeggen max omroep zal ik niet doen.
   Hopelijk wordt ook MAX wakker geschud, we willen gezelligheid, ook tussen 7 en 10 uur

  2. Willem Bel says:

   Goed gesproken

 22. Dan Ingram says:

  Complimenten voor de playlist zoals deze dagelijkse wordt uitgezonden in het programma je dag is goed!Vervelende van het programma is dat Jeroen niet kan boeien, werkelijk waar niets te melden heeft waardoor je als luisteraar snel afhaakt.Vind Jeroen totaal niet passen bij de totale uitstraling van radio5 als station!Schakel tegenwoordig over naar Rtvnh met spitstijd:Jeanne, Hans en Bart Slim, die wel een waardig radio 5 ochtendprogramma maken.

 23. Willem Bel says:

  Het lijkt er op dat vandaag 05-02-2018 de kritiek begint door de dringen bij Radio NPO5 Jeroen van Inkel is wat milder en muziekkeuze is iets verbetert.
  Maar als jullie nog een goede programma samensteller zoeken, ik doe het gratis voor jullie (alleen reisgeld)
  Het lijkt er ook op dat NPO 5 veel leden gaat verliezen, ik overweeg het ook maar wacht nog even af of Frans, Duits, Nederlands (luisterlied), dus EUROPESE muziek weer een normaal gegeven wordt op 5

 24. MAX Vandaag says:

  Wij hebben een reactie van Jeroen van Inkel voor u:

  Beste heer/mevrouw,

  Bedankt voor uw reactie. Zowel het team van Omroep MAX als ik, lezen alle berichten en met bijzondere interesse.

  MAX en NPO Radio 5 hebben mij gevraagd om de nieuwe ochtendshow te presenteren. Dat is geworden: Je dag is goed!. Ik probeer dagelijks met fijne muziek, nieuwtjes en menselijke verhalen, de dag positief te laten beginnen.

  Ik snap dat mijn nieuwe show wennen is: een programma met nieuwe stemmen en onderwerpen.
  Ook voor mij is het wennen: ik kom bij een voor mij nieuwe radiozender en ben mijn draai aan het vinden.

  Ik maak het programma met ontzettend veel plezier en probeer de luisteraars een fijne ochtend te bezorgen. Ik hoop daarom dat u mijn show een kans wilt geven.

  Met vriendelijke groet,

  Jeroen van Inkel

 25. Hansv says:

  Wat een negatieve reacties. Kan me hier totaal niet bij aansluiten.
  Wat Jeroen van Inkel laat zien is absoluut vakmanschap. Jezelf zo aanpassen op een zender als radio 5, zonder jezelf erin kwijt te raken is heel knap. Daarnaast mikt Radio 5 duidelijk iets jonger dan voorheen. Een zender kan niet met de doelgroep mee blijven groeien.
  Muziekkeuze vind ik trouwens ook verrassend. Leuke mix, met hier en daar nummers dat je denkt… Oh ja!
  Daarnaast zijn er vrijwel geen dj’s die kunnen wat van Inkel kan. De manier waarop hij onderwerpen introduceert is nog steeds even goed als vroeger. Zeker als je negatief bent, misschien eens iets om op te letten en hierdoor misschien toch wat meer waardering te krijgen.

 26. Arda says:

  Blijkbaar wordt er in het geheel niet geluisterd naar de vele (inmiddels niet meer ) luisteraars.
  Jammer hoor. Ik mis het wakker worden met Radio 5 wel, ook al is NPO1 ’s morgens ook prettig om naar te luisteren.
  Ik zie ook geen reacties meer op deze site. Worden die verborgen??
  Ik weet dat ze er zijn want mensen in mijn omgeving hebben ook gereageerd maar ik zie hier niets meer.
  Hopelijk komt het nog goed en krijgen we weer n gezellig wakkerwordtprogramma terug op Radio 5.

 27. Peter B says:

  Ik lees net dat Jeroen nu de ochtendshow doet op radio 5. Goede zet!

  Het spreekt misschien de 65+ ers niet altijd aan. Ben zelf bijna 50, en de laatste jaren een beetje zoekende op de radio. Vond Radio 2 altijd heel prettig om naar te luisteren, maar dat is helaas verleden tijd. Naar mijn smaak is de toon daar veel te veel “Radio 3” geworden met Gerard Ekdom c.s.

  De laatste tijd luister ik regelmatig naar Radio 5, de prettige manier van presenteren spreekt mij aan. En het ontbreken van weerberichten, filemeldingen etc. is ook een verademing. Dit ik ook helemaal niet noodzakelijk tegenwoordig.

  Ik gun Jeroen van Inkel graag een kans, hij is voor mij echt iemand uit mijn jeugd. Nu nog Frits Spits met een dagelijkse show, dan ben ik helemaal tevreden!

 28. Tineke Savenije says:

  Jammer Jeroen maar jij bent niet de persoon waar ik graag naar luister!Als DeJay zul je het aardig doen,en verstand van muziek hebben ,maar dat geklets en geschreeuw ,hoort niet bij Max.Zag je ook bij de slimste mens daar lag je er zo uit,hoop dat Max dat nu ook doet met jou.
  Tineke Savenije

 29. ellen1942 says:

  Een idee misschien?
  Kan jeroen van inkel niet naar radio 2.
  Daar is iemand weg.
  Kan hij daar verder schreeuwen.
  En z’n ” humor” verder uitleven.
  Ik hoop dat jan slagter deze pagina eens leest. !!

 30. Oldsailor says:

  Er zijn al Herrie Zenders genoeg, ik kan geen waardering hebben voor de keuze van MAX, om J.v.I als presentator neer te zetten op NPO5; SLECHTE KEUZE. Het meeste wat ik hoor (van 7 tot 10) kan ik ook horen op veel commerciële zenders horen, inclusief het geschreeuw enz.
  Ik erger me vaak aan de muziekkeuze én: ik denk, velen met mij !

 31. CorryG says:

  Beste Jeroen. Het is misschien jammer voor je, maar bij mij gaat radio5 pas om 10 uur aan. Ook ik werd altijd wakker met deze zender op mijn Sonos, maar ik ben al gauw overgegaan op mijn eigen heerlijke favoriete muziek die op mijn mobiel/iPad staat. Ik denk dat jouw doelgroep toch iets jonger is dan dat ik ben, 80+….

 32. Willem Bel says:

  Kunnen we met z’n allen er voor zorgen dat Jeroen van Inkel verdwijnt van Radio 5….. Ja ik heb m’n lidmaatschap opgezegd om deze DJ , dus zeg op met als reden de verloren uren van 7 uur tot 10 uur

 33. ellen1942 says:

  Ik heb mijn abonnement al opgezegd.
  Wat kan je nog meer doen????