Janny, André en Nhaan ontdekken nieuwe waterwegen tijdens seizoen 6 van Denkend aan Holland

Trossen los voor het 6e seizoen van Denkend aan Holland! Ook deze zomer trotseren Janny van der Heijden, André van Duin en scheepshond Nhaan de Nederlandse wateren. Het bekende gezelschap gaat met hun boot op ontdekkingstocht en volgt prachtige vaarroutes, zo vertellen ze zelf in de video. Onderweg bezoeken en ontmoeten ze de mensen die op en rond het water wonen en werken. Denkend aan Holland is vanaf zondag 25 augustus om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Samen Nederland ontdekken

Janny van der Heijden en André van Duin gaan de boot in. Letterlijk welteverstaan. Samen ontdekken ze Nederland vanaf het water. In dit seizoen van Denkend aan Holland varen ze de smokkelroute in Oost-Groningen, ontvluchten ze de stad in de Ronde Hoep en op de Vinkeveense plassen, volgen ze de Waddenroute en varen ze een koninklijke route in en rond Den Haag en Delft. Uiteraard is scheepshond Nhaan ook van de partij, zij houdt een oogje in het zeil.

Denkend aan Holland aflevering 1 – Oost-Groningen – zondag 25 augustus

Janny en André zijn in Vesting Oudeschans. Online heeft Janny een boot kunnen regelen en het olijke duo is naarstig op zoek naar De Limanda, zoals hun vervoersmiddel heet. Eenmaal gevonden kunnen de trossen los. Gedurende 2 dagen ontdekken Janny en André Westerwolde, een regio in Oost-Groningen. Vol enthousiasme vaart De Limanda door het meanderende landschap. De 1e dag staat in het teken van de 80-jarige oorlog; Janny en André varen van vesting naar vesting. Tijd voor koffie! Normaal gesproken is André – op z’n zachts gezegd – geen grote fan van ‘de bakkies’ van Janny, maar daar heeft ze uiteraard iets op bedacht… Tijdens een tussenstop gaan Janny en André aan de slag met een Groningse delicatesse: de eierbal. Sinds 2017 is de snack UNESCO Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Na een enerverende traktatieronde kiest het duo weer het ruime sop en arriveren ze – na een prachtige dag op het water – in het Middeleeuwse Bourtange. Hier kun je letterlijk een kanon afschieten. Op dag 2 varen Janny en André richting Ter Apel, waar ze een andere kant van het veelbesproken dorp ontdekken. Bij aankomst in Ter Apel staat bij het klooster een heerlijke lunch klaar, bereid door een gastvrij gezelschap. Met gevulde maagjes bezichtigen Janny en André het klooster; terwijl Janny zich onderdompelt in de kruidentuin, gaat André op zoek naar een kloosterbiertje. Terug op de boot zet het duo koers richting Duitsland.

Denkend aan Holland, vanaf zondag 25 augustus 2024, om 20.25 uur bij MAX op NPO 1.

(Foto: Omroep MAX /Viviënne de Rop)

Geef een reactie