De geboden van Slagter en Dresselhuys

Jan en Cisca terug met nieuwe afleveringen van ‘De Geboden van Slagter en Dresselhuys’

Jan Slagter en Cisca Dresselhuys zijn vanaf woensdag 26 april 2023 terug bij MAX met hun podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys. Ze trappen af met een speciale koningsdagaflevering met Josine Droogendijk als gast. Zondag 30 april beginnen de reguliere afleveringen. Het duo spreekt wekelijks met een ex-gereformeerde gast over hoe het geloof hun leven heeft veranderd en nog steeds beïnvloedt. Ook zijn er anekdotes, wordt er gelachen en komen de actualiteiten aan bod. De 1e gasten voor het nieuwe seizoen zijn inmiddels bekend; Renze Klamer, Rick Paul van Mulligen en Martijn Koning. En voor de allereerste keer schuift er ook een katholieke gast aan.

Nieuwe afleveringen van De geboden van Slagter en Dresselhuys

Wekelijks, als op zondagmorgen de kerkklokken luiden, verschijnt een nieuwe aflevering van De Geboden van Slagter en Dresselhuys. Daarin komt een keur aan onderwerpen voorbij. Jan en Cisca spreken in De Grote Kerk van Hilversum over het geloof, de ontkerkeling van Nederland(ers) en hun gereformeerde jeugd. Ook actualiteiten worden niet geschuwd. In elke aflevering doet het duo dat met een andere gast, die ook een eigen elfde gebod meebrengt.

Speciale Koningsdagaflevering met Josine Droogendijk

Het nieuwe seizoen wordt op Koningsdag afgetrapt met Josine Droogendijk. Jan en Cisca spreken met haar over de speciale band tussen het koningshuis en reformatorische mensen. Hoe zit dat precies? Josine Droogendijk: “Het eren van ‘gewone’ mensen, zoals popsterren of sporters, is in de reformatorische omgeving echt uit den boze. Maar voor het koningshuis werd een uitzondering gemaakt, dat was goedgekeurde verering. Dat heeft ermee te maken dat het koningshuis door gereformeerden wordt gezien als een instituut dat door God is ingesteld. Daarnaast is het heel menselijk om op zoek te gaan naar menselijke voorbeelden en het koningshuis kon daar in de gereformeerde kringen in voorzien.”

Ontmoet Jan en Cisca op het podcastevent in TivoliVredenburg

Op zondag 14 mei zijn Jan en Cisca aanwezig op het NPO Podcastevent in TivoliVredenburg. Daar nemen zij samen met Martijn Koning live een podcast op. Het aanwezige publiek kan vragen stellen en elfde geboden delen. En ook op zaterdag 17 juni kan publiek bij de opnames van De Geboden van Slagter in Dresselhuys aanwezig zijn. Koorleden onder de luisteraars zijn dan van harte welkom om Johannes de Heer mee te komen zingen. Aanmelden kan door te mailen naar podcast@omroepmax.nl.

Nieuwe afleveringen van de podcast De geboden van Slagter en Dresselhuys zijn te beluisteren vanaf donderdag 27 april in alle podcastapps, de app en site van NPO Radio 5 en via MAXVandaag.nl/podcast.

(Foto: MAX)

Geef een reactie