Hoe komt u voor de dag?

Niet iedereen vindt het even makkelijk om zichzelf leuk te kleden. Met de feestdagen in het vooruitzicht is het vaak stressen over wat u dit jaar weer uit de kast moet trekken. Onze redactie was benieuwd naar uw kledingsmaak en vroeg het MAX Opinie Panel het hemd van het lijf.

Smaken verschillen

In winkels is er oneindig veel keus en iedereen voelt zich prettig bij een andere kledingsmaak. Maar over één ding was de helft van het panel het eens; een comfortabele kledingstijl past het beste bij ze. Gevolgd door sportief, klassiek, modern en kleurrijk. Ook wordt een mix van deze stijlen gewaardeerd. Andere voorbeelden die we voorbij zagen komen zijn tijdloos, apart, alternatief en extravagant. De 50-plusser kent dus een uiteenlopende kledingsmaak.

Soort kleding

Wat verstaat men dan onder een comfortabele kledingstijl? Voor velen is dit een (spijker)broek met trui of shirt. Dikke vesten, slobbertruien en joggingbroeken worden voornamelijk gezien als favoriete kledingstukken. Ook aan huispakken geven panelleden de voorkeur. Een (mantel-)pak wordt bij nog maar door 2 procent gedragen. Makkelijke en fijn dragende kledij winnen het dus van de keurige kleding.

Kleurrijk

In welke kleur hult u zich het liefste? Blauw kwam als grote winnaar uit de bus met ruim 43% van de stemmen. Maar ook zwart wordt door 1 op de 5 mensen graag gedragen. Rood, grijs, paars en bruin zijn minder populair. Qua kleur hadden enkele panelleden hun eigen invulling:

“Zwart of wit met felle tegenkleur. Het moet matchen.”

“Dat is per jaargetijde anders.”

“Meestal ton sur ton, met contrasterende maar ook dezelfde kleuren in verschillende tinten.”

“Alle kleuren van de regenboog.”

Patronen

Ten slotte geeft een ruime meerderheid van ons panel aan niet van patronen te houden. Ruim 2 op de 3 ondervraagden kiest voor patroonloze kleding. Degenen die dit wel kunnen waarderen, vinden strepen het leukste. Bloemetjes zijn matig populair, maar voor stippen en dierenprints wordt al helemaal niet vaak gekozen. Zo nu en dan dragen onze panelleden ook graag een ruitje, visgraat of glitter op de kleding. Maar ook van een Chinees, Indisch of Indiaas patroontje is de 50-plusser niet vies.

 De overige resultaten van het grote kledingonderzoek leest u binnenkort op MAX Vandaag.

Geef een reactie

Reactie

    peter61j says:

    je kleden is leuk als je samen bent of ergens naar toe gaat
    als je alleen bent ,
    heeft dat geen zin
    mijn nieuwe pantalons hangen ongedragen al meer dan een jaar in de kast