Oerol

Het is weer Oerol op Terschelling

Eventjes weg uit de schouwburg en op naar het strand, de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon op straat. Cultuurliefhebbers kunnen tot zondag 18 juni 2017 terecht op Terschelling voor de 36e editie van Oerol. Het Waddeneiland verandert in een groot podium voor theatershows, straattheater, muziekoptredens, dans, landschapskunst en expedities.

Vernieuwende acts

Jaarlijks bezoeken tienduizenden mensen het festival Oerol (Terschellings dialect voor ‘overal’), dat voor het eerst plaatsvond in 1982 en inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. In 2016 is een recordaantal van 135.000 theaterkaarten verkocht. De veelal vernieuwende acts vinden plaats op bijzondere locaties en zijn hier vaak ook speciaal voor gemaakt.

Oerol

Programma

Op het muzikale programma staan dit jaar artiesten als Jett Rebel, Lucas Hamming, Moss, en Tangarine. Het publiek kan verder terecht bij theateracts als Amsterdam Klezmer Band, Watskeburt?! The Deleted Scenes en Groupe Acrobatique. En natuurlijk is er weer landschapskunst te bewonderen.

Afscheid van de oprichter

Tijdens deze editie van Oerol wordt afscheid genomen van oprichter en creatief directeur Joop Mulder. Tijdens het ‘Feest der Verandering’ wordt hij volgens een woordvoerster door honderden blazers van het eiland ‘weggeblazen’.

(Bron: ANP, oerol.nl)

Geef een reactie