Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn maakt podcast over ‘Alleen op een eiland’

Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verblijft voor de MAX-televisieserie Alleen op een eiland 6 weken op een Waddeneiland. Slechts omringd door mantelmeeuwen, een enkele kiekendief, zand en heel veel wind, overpeinst hij zijn 80-jarige bestaan. Aan de televisieserie is ook een podcast gekoppeld. 

Gasten

Terwijl Dorrestijn geniet van de natuur, vreest hij voor het alleen zijn. En als het hem echt te veel wordt, nodigt hij een gast uit. Iemand die hij wel weer eens wil spreken of een vakgenoot die hij altijd al had willen ontmoeten. Oude vrienden en potentiële vrienden bezoeken zijn vogelhutje op het duin.

Op Dorrestijnse wijze

Op authentiek Dorrestijnse wijze gaat Hans het gesprek aan en probeert hij zijn gasten iets van de prachtige waddennatuur te laten zien. Struinend en theedrinkend, vogels kijkend en schuilend voor regen en wind. Het is een onstuimig maar prachtig avontuur.

Aanleiding voor dit experiment is het verblijf van Jan Wolkers en Godfried Bomans op Rottumerplaat 50 jaar geleden. Hun dagboeken inspireerden Hans Dorrestijn om zijn eigen haat-liefdeverhouding met de eenzaamheid te onderzoeken.

Podcast

In de 6-delige podcast van Alleen op een eiland doet schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn verslag van zijn gemoedstoestand tijdens de opnames van het televisieprogramma. Hij voert hier open en ongenuanceerde gesprekken over met eindredacteur Annette Bakker. Van stress op de dag voor vertrek en de ontberingen op het Waddeneiland tot de vogels en gasten die hem een bezoek brengen. Ook haalt hij anekdotes op én draagt hij voor uit het werk van Wolkers en Bomans.

De serie Alleen op een eiland is vanaf dinsdag 13 juli 2021 rond 22.10 uur te zien op NPO 2.

Geef een reactie