Hallo Nederland gaat de volkstuin in

Omroep: MAX

Duur: 0:03:52

Uitzending: ma 10 sep 2018 00:00

0:03:52

Hallo Nederland gaat de volkstuin in

0:03:44

Hallo Nederland in de volkstuin deel 2

0:03:54

Hallo Nederland in de volkstuin deel 3

0:03:54

Hallo Nederland in de volkstuin deel 4

0:03:45

Hallo Nederland in de volkstuin deel 5

Hallo Nederland gaat de volkstuin in

Van 10 tot en met 14 september 2018 brengt Hallo Nederland dagelijks om 18.25 uur op NPO 2 een nieuwe serie over de markante cultuur in en rondom de moestuin. Hallo Nederland-verslaggever Julia Feller is sinds kort de trotse eigenaar van een volkstuin. Het beginnen en onderhouden van een moestuin is nieuw voor haar. Daarom gaat de verslaggever in een nieuwe vijfdelige serie te rade bij andere enthousiastelingen. Julia gaat op zoek naar goede adviezen en leert ondertussen de volkstuincultuur kennen.

In de leer bij medetuinders

Jarenlang stond Hallo Nederland-verslaggever Julia Feller op de wachtlijst voor een volkstuin. Nu is het lange wachten beloond en heeft Julia eindelijk de beschikking over haar eigen volkstuin. Hartstikke leuk, alleen de groene vingers ontbreken nog. Daarom gaat Julia op zoek naar raad bij medetuinders. Stuk voor stuk markante figuren, met elk hun eigen kijk op tuinieren.

Slakken en bier

Julia spreekt onder meer met Safira, die het best lastig vond om tuinier te worden. “Je bent namelijk alleen maar bezig met trekken, zagen en doden”, zegt ze. Een 11-jarige tweeling met groene vingers weet te vertellen dat je slakken kunt verjagen met bier. “Daar worden ze namelijk dronken van”, zo stellen ze.

Groentips op MAX Vandaag

Wie ook beschikt over een schat aan handige tips voor in de tuin, is kweker en hovenier Krijn Spaan. Elke maand geeft hij op MAX Vandaag handige tips aan tuinbezitters, zodat zij precies weten waar zij aan toe zijn. Ook voor september 2018 heeft hij weer bijzondere handige groentips. Wist u bijvoorbeeld dat u tuinplanten met schimmel niet per se hoeft te behandelen, maar dat u het blad van deze zieke planten wel goed moet opruimen? Of dat dit het ideale moment is om uw tuin te bemesten?

Kamerplantenoverzicht

Heeft u geen tuin, maar wél planten in huis? Ook hierover verschijnen regelmatig artikelen op MAX vandaag. Inmiddels is er een kamerplantenoverzicht waar meer dan 100 afzonderlijke planten worden behandeld. In deze artikelen leest u precies hoe u een bepaalde plant moet verzorgen.

Hallo Nederland, elke werkdag rond 18.25 uur op NPO 2.

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Er zal nu wel een belasting heffing komen op volkstuinen. Stel je voor dat half Nederland zijn eigen groente gaat verbouwen, zonder dat Rutte daar beter van wordt.