Duur 01:52
Gepubliceerd op 12 mei 2021

Haandrikmans Songfestival Platenbak: Katinka van de Spelbrekers

MAX-radiodj en songfestivalfan Bert Haandrikman vertelt in de 5-delige videoserie Haandrikmans Songfestival Platenbak over de songfestivalnummers die hem het meest zijn bijgebleven.

Foutje, bedankt

Elke songfestivaldeelnemer hoopt natuurlijk op een vlekkeloos optreden en zoveel mogelijk punten, maar ook op het podium van het Eurovisie Songfestival gaat er weleens wat mis. Bijvoorbeeld in 1962 bij de Nederlandse inzending van De Spelbrekers. Hun nummer Katinka staat in menig geheugen gegrift, maar tijdens het moment suprême in Luxemburg gaat het alles behalve vlekkeloos. Het licht valt uit, waardoor De Spelbrekers niet meer zichtbaar zijn. Volgens sommigen is dit dan ook de reden dat het liedje geen enkel punt in de wacht weet te slepen. 1 schrale troost: het is destijds niet zo ongewoon als een land 0 punten krijgt. De inzendingen van België, Oostenrijk en Spanje krijgen ook geen enkel punt in ’62.


Katinka doet het binnen de Nederlandse landgrenzen trouwens een stuk beter. In de hitlijst van het blad Muziek Expres staat het 5 weken lang op nummer 9. Deze lijst is een voorloper van de Veronica Top 40.

Goeiedag Haandrikman!

Op 12 mei 2021 draait Bert het nummer in zijn show Goeiedag Haandrikman! U hoort dit programma elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 5. Beluister hier het fragment.

Op de verschillende social media-kanalen van dit programma verschijnt op deze dag ook een video waarin Bert vertelt over zijn enorme songfestival-verzameling. Topstukken uit die verzameling deelt hij vanaf 6 mei 2021 in een videoreeks die eveneens zal verschijnen op de sociale media-kanalen van Goeiedag Haandrikman!

Facebookpagina van Goeiedag Haandrikman!
Instagrampagina van Bert Haandrikman

 

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer