Duur 01:36
Gepubliceerd op 17 mei 2021

Haandrikmans Songfestival Platenbak: Ik ben verliefd (sha-la-lie) van Sieneke

MAX-radiodj en songfestivalfan Bert Haandrikman vertelt in de 5-delige videoserie Haandrikmans Songfestival Platenbak over de songfestivalnummers die hem het meest zijn bijgebleven.

Magere jaren

Elk land beleeft weleens mindere jaren op het Songfestival. Zo ook Nederland. De periode tussen 2005 en 2012 wordt door kenners gekenmerkt als magere jaren. In die 8 jaar gaan roemloos ten onder in de halve finales, zo ook het liedje Ik ben verliefd (sha-la-lie) van Sieneke. In de nationale finale eindigt haar liedje even hoog als de potentiële inzending van de band Loekz, waardoor Pierre Kartner de knoop moet doorhakken. Hij kiest voor Sieneke met Ik ben verliefd, een nummer dat Kartner zelf heeft geschreven.

Sieneke naar Oslo

Zodoende mag Sieneke in 2010 afreizen naar Oslo, maar helaas laten haar liedje en meegebrachte draaiorgel de harten niet echt sneller kloppen. Zij eindigt als 14e in de halve finale. In Nederland heeft zij meer succes met het nummer. het staat weken achter elkaar in de Single top 100 en ook in de Top 40. Daarnaast is er ook een Duitse en Zweedse cover van gemaakt.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Goeiedag Haandrikman!

Op 17 mei 2021 draait Bert het nummer in zijn show Goeiedag Haandrikman! U hoort dit programma elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 5. Beluister hier het fragment.

Op de verschillende social media-kanalen van dit programma verschijnt op deze dag ook een video waarin Bert vertelt over zijn enorme songfestival-verzameling. Topstukken uit die verzameling deelt hij vanaf 6 mei 2021 in een videoreeks die eveneens zal verschijnen op de sociale media-kanalen van Goeiedag Haandrikman!

Facebookpagina van Goeiedag Haandrikman!
Instagrampagina van Bert Haandrikman

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer