gitaar

Gitaar in huis die u niet gebruikt? Doneer ‘m aan Ruben Hoeke

Heeft u een gitaar in huis, maar speelt niemand erop? U kunt overwegen het instrument te doneren aan gitarist Ruben Hoeke. Hoeke is een actie gestart waarbij hij kwetsbare kinderen een gitaar geeft en zo heel nieuwe wereld voor hen opent. 

Gitaar weggeven

Elke jaar in december geeft gitarist Ruben Hoeke, die zelf een behoorlijke gitarenverzameling heeft, een exemplaar aan een bekende van hem. In december 2020 kan hij niemand bedenken om een gitaar aan te geven, dus besluit hij het instrument via het socialmediaplatform Facebook aan iemand te schenken. Zodoende komt de gitaar bij een jongen met autisme terecht.

Groot succes

De gitaar blijkt een schot in de roos. Hoeke tegenover de website gitaris.nl: “Toen hij de gitaar vasthad, ontdooide hij helemaal. Later belde zijn moeder om te vertellen dat hij voor het eerst in zijn leven met zijn ooms en tantes had gepraat. Dankzij die gitaar!”

Dit doet Hoeke besluiten om dit groter aan te pakken. Samen met vrienden verzamelt hij gitaren voor kwetsbare kinderen, maar al snel doneren ook onbekenden gitaren. Meer dan 50 hebben inmiddels een instrument mogen ontvangen, maar het doel is natuurlijk om nog veel meer kinderen een gitaar te schenken.

Zelf doneren

U kunt uw gitaar ook doneren. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar ruben@mzm-productions.com of door hem op Facebook een bericht te sturen.

Tineke de Nooij praat op 27 maart 2021 met Ruben Hoeke over deze actie in haar radioprogramma TinekeShow. U hoort TinekeShow elke zaterdag tussen 12,00 en 14.00 uur op NPO Radio 5.

Geef een reactie