Waylon

Eurovisie Songfestival 2018: dit zijn de tegenstanders van Waylon

Zanger Waylon vertegenwoordigt Nederland in 2018 op het Eurovisie Songfestival. Hij is inmiddels aangekomen in Lissabon en op 10 mei staat hij in de 2e halve finale. Om de voorpret een beetje aan te zwengelen hebben wij opgezocht tegen wie Waylon het dan moet opnemen.

Julia Samoylova namens Rusland


In 2017 bereidt Julia Samoylova zich ook al voor op deelname aan het Eurovisie Songfestival, maar Rusland mag niet meedoen van gastland Oekraïne. In 2018 staat zij er wel in Portugal. Rusland scoort meestal goed op het Songfestival, maar eerst moet Julia de halve finale nog overleven.

Sanja Ilić & BALKANIKA namens Servië


Op de balkan is de band Balkanika een waar begrip. De componist en bandleider Aleksandar Sanja Ilić probeert elementen uit oorspronkelijke balkanmuziek te combineren met de muziek van nu. Dat resulteert in een mix die zeer populair is in Oost-Europa. Zullen zij op het Songfestival ook hoge ogen gooien?

Rasmussen namens Denemarken


De zanger Rasmussen vertegenwoordigt dit jaar Denemarken op het Eurovisie-podium in Portugal. Zijn liedje Higher Ground is geïnspireerd op een oud verhaal rondom viking Magnus Erlendsson. Hij weigert in het jaar 1098 te vechten in de slag om Anglesey Sound omdat hij gelooft in een meer pacifistische aanpak.

The Humans namens Roemenië


De band The Humans bestaat nog niet zo lang, maar de leden kennen elkaar al jaren van hun opleiding aan de Muziekuniversiteit in Boekarest. Inmiddels heeft hun samenwerking al heel wat hits opgeleverd in hun thuisland én mogen zij Roemenië vertegenwoordigen op het Europese zangfestijn.

Jessica Mauboy namens Australië


In Autralië zijn ze zo gek op het Eurovisie Songfestival dat het land sinds een aantal jaar ook deelnemers levert. In 2018 is het de beurt aan Jessica Mauboy, die een tijdje geleden haar Eurovisie-liedje We got love al ten gehore brengt in Tijd voor MAX. Volgens de bookmakers maakt het liedje grote kans om hoog te eindigen!

Alexander Rybak namens Noorwegen


In 2009 wint Alexander Rybak het Eurovisie Songfestival met zijn liedje Fairytale. In 2018 doet hij opnieuw mee, dit keer met That’s how you write a song. Kenners denken dat het liedje van Rybak een succes wordt, maar het is natuurlijk afwachten of het publiek het ook zo ziet.

DoReDos namens Moldavië


Na 2 mislukte pogingen om Moldavië te vertegenwoordigen mogen de 3 leden van DoReDos eindelijk naar het grootste liedjesfestijn van Europa. Het lied waarmee zij dat gaat doen heet My lucky day en is een kruising tussen moderne pop en een authentiek Balkan-nummer.

Jessika namens San Marino


Jessika komt uit voor San Marino, maar komt eigenlijk van het eiland Malta. In 2009 besluit de jonge zangeres naar Amerika te gaan om een intensieve zangopleiding te volgen bij een paar van de beste zangcoaches ter wereld. Haar zangkunsten brengt zij op 10 mei te gehoren in de 2e halve finale. Zij wordt op het podium vergezeld door rapster Jenifer Brening.

Vanja Radovanovic namens Montenegro


Al vanaf zijn 14e zit de nu 35-jarige Vanja Radovanovic in de muziekindustrie. In die tijd heeft hij veel eigen nummers uitgebracht en ook de Songfestival-inzending Inje is zelfgeschreven.

Benjamin Ingrosso namens Zweden


U kent Benjamin Ingrosso wellicht nog niet, maar in Zweden is hij een ware superster. Zijn liedjes worden in 2017 ruim 25 miljoen keer beluisterd op muziekapp-Spotify en de ene na de andere single wordt een succes. In 2018 vertegenwoordigd de Zweed met Italiaanse wortels zijn land met het nummer Dance you off.

AWS namens Hongarije


De rockband AWS uit de Hongaarse hoofdstad Boedapest is al meer dan 10 jaar bij elkaar en maakt stevige muziek. Ze zijn niet alleen populair binnen de landsgrenzen van Hongarije, maar ook daarbuiten. Zo hebben ze recent de concerthal AFAS Live in Amsterdam uitverkocht. Tijdens de 2e halve finale op 10 mei 2018 spelen zij het Hongaarstalig Viszlát nyár’.

Christabella namens Malta


De Maltese inzending Christabella staat al vanaf haar 3e op het podium en mag nu haar land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Haar nummer Taboo scoort nog niet zo hoog bij de bookmakers, maar wellicht dat zij voor een verassing kan zorgen.

Laura Rizzotto namens Letland


Ze is 23, maar de Letse-Braziliaanse Laura Rizzotto heeft er al een hele muzikale carrière opzitten. Op haar 11e schrijft zij haar eerste liedje en inmiddels heet zij al een aantal albums gemaakt. Ook werkt Laura voor platenmaatschappij Sony BMG, waar zij de Amerikaanse popster Jennifer Lopez helpt met haar Portugese vocale in duetten met Braziliaanse artiesten. Op 10 mei zingt Rizzotto het nummer Funny girl tijdens de 2e halve finale.

Ethno-Jazz Band Iriao namens Georgië


Georgisch polyfonisch zingen is iets wat wij in Nederland niet vaak horen, maar de Ethno-Jazz band Iriao gaat het laten horen op 10 mei. De meerstemmigheid is een kenmerk van de zangsoort, maar de band mixt ook moderne elementen door hun liedje For You, dat volledig in het Georgisch wordt gezongen.

Grommee en Lukas Meijer namens Polen


Een internationale inzending van Polen. Dj en producer Grommee is zeer populair in het thuisland en speciaal voor het Songfestival werkt hij samen met de Zweedse artiest Lukas Meijer. Hoe dat klinkt hoort u in de video hierboven én de 2e halve finale.

Lea Sirk namens Slovenië


Lea Sirk heeft al een aantal keer opgetreden tijdens het Eurovisie Songfestival, maar telkens als achtergrondzangeres. In 2018 staat zij voor het eerst alleen op het podium met het in het Sloveens gezongen nummer Hvala, ne, wat zoiets als nee, bedankt.

MELOVIN namens Oekraïne


Zanger MELOVIN doet al vanaf jonge leeftijd mee aan allerlei talentenjachten op de Oekraïense tv. In 2015 lukt het hem om door te dringen tot de finale van de X Factor en wint hij. In eigen land is hij enorm populair en krijgt hij veel steun van fans. Deze fans hebben er mede voor gezorgd dat hij de nationale finale wint en nu op het podium mag staan in Lissabon.

Het liedje van Waylon

Alle bovenstaande liedjes beluisterd en wilt u zelf bepalen of Waylon het van bovenstaande artiesten kan winnen? Dan kunt u hier zijn inzending Outlaw in ‘Em beluisteren.

Wat vindt u de beste inzending?
(Bron: AVROTROS, YouTube, Eurovision)

Geef een reactie