Hunebed Highway

Drenthe krijgt historische route: Hunebed Highway

In navolging op de Route Napoléon in Frankrijk en de Route 66 in Amerika, krijgt ook Nederland een eigen historische route. De provincie Drenthe heeft de eer, want de N34 wordt op 9 juli 2018 officieel omgedoopt tot Hunebed Highway N34

Legendarisch

De N34 loopt van Zuidlaren tot Coevorden. De nieuwe naam voor de provinciale weg is meer dan passend, want van de 53 hunebedden die de provincie rijk is staan er 47 langs de N34. De route kan in het rijtje bij de legendarische Route 66, de 3.940 kilometer lange weg door Amerika, en de toeristische Route Napoléon in het zuiden van Frankrijk.

Meer bezoekers voor Hondsruggebied

Speciaal voor de route zijn er borden gemaakt. De contouren van het logo lijken op die van Route 66. “Binnenkort staan ze er”, garandeert gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe. “Niemand die tussen Zuidlaren en Coevorden de N34 op rijdt kan straks om de blauw-rode borden heen. Behalve aan de N34 zelf worden ze ook aan de toe-ritten geplaatst” aldus Brink. Het doel van de route is om meer bezoekers te trekken naar het Hondsruggebied. De Hunebed Highway is een eerste stap. Langs de weg moeten zo veel mogelijk elementen zoals zwerfkeien komen die het imago van het gebied versterken.

Officiële opening

De officiële opening is op maandag 9 juli 2018 en wordt gedaan door staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer en Drents gedeputeerde Henk Brink. De opening is tevens de start van de Hunebed Highway Business Club, een samenwerkingsverband van bedrijven langs de N34 . Het Drents Jeugdorkest treedt tijdens de opening op en brengt de ‘Hunebed Highway Rapsodie’ ten gehore.

(Bron: ANP)

Geef een reactie