Dolly Dots

Dolly Dots documentaire en concert te zien bij MAX

De Dolly Dots wisten het zeker: na het overlijden van Ria Brieffies in 2009 zouden ze nooit meer op tournee gaan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en 15 jaar na hun reünieconcert gingen ze de bühne weer op voor een theatertour. De voorbereidingen van deze tour zijn gevolgd voor de documentaire Dolly Dots, Sisters on Tour. Het concert en de documentaire zijn op 17 en 18 december 2022 te zien bij MAX.

Populair in de jaren 80

De Dolly Dots scoorden hit na hit en waren ongekend populair in de jaren 80. Filmmakers Nada van Nie en Hadewijch van Velzen volgden de Dolly Dots op de voet tijdens de voorbereidingen van hun reünietour en maakte een intieme documentaire over de 5 dames.

Dolly Dots Sisters on Tour

De documentaire vertelt het verhaal over hoe het ooit begon en over de bijzondere band die de zangeressen hebben. “Ik heb vrij dicht op hun huid gezeten. Wat ik wilde was de ongekunstelde momenten vastleggen. Wat is het geheim van hun vriendschap? En hoe jagen zij hun dromen na? Het getuigt van een behoorlijk staaltje girlpower om na je zestigste de bühne weer op te gaan.”, aldus Van Nie. Op NPO Start zijn vanaf 17 december 3 extra afleveringen te bekijken.

Symphonica in Rosso – Dolly Dots

In een roodgekleurd Ziggo Dome nemen de Dolly Dots afscheid van het publiek, want dit is hun allerlaatste show, de grande finale. Met hun band, onder leiding van Sven Figee en met versterking van The European Pop Orchestra onder leiding van Guido Dieteren worden de hits, waaronder Love Me Just A Little Bit More, She’s a Liar, Do Wah Diddy Diddy, Radio en Don’t Give Up nog 1 keer live gespeeld.

Dolly Dots, Sisters on Tour is te zien op zaterdag 17 december 2022 om 22.30 uur bij MAX op NPO 1. 

Symphonica in Rosso – Dolly Dots is te zien op zondag 18 december 2022 om 21.30 uur bij MAX op NPO 1.

(Foto: MAX/© Nathan Reinds)

Geef een antwoord