Het verdriet van carnaval

Documentaire bij MAX: Het verdriet van carnaval

MAX zendt op dinsdag 1 maart 2022 de documentaire Het verdriet van carnaval uit. Het is een documentaire over het leven, met een lach en een traan. Zoals zich dat weerspiegelt in carnaval, in het jaar waarin het niet door kon gaan. Daarmee is deze documentaire een ode aan het mooiste volksfeest van het zuiden.

De ziel van het volksfeest

In Het verdriet van carnaval gaat filmmaker Frank van Osch op zoek naar de ziel van het bijzondere volksfeest carnaval. Markante en doorgewinterde carnavalsvierders uit Oeteldonk (Den Bosch), Grolle (Groenlo) en Oeles-Riek (Tegelen) maken hun opwachting in de documentaire. De hoofdpersonen vertellen het verhaal van de diepgewortelde ziel van carnaval en over het verdriet, omdat het volksfeest niet doorging afgelopen jaar. De verhalen zijn serieus en vrolijk tegelijk. Persoonlijke herinneringen, heerlijke anekdotes en een scala aan emoties wisselen elkaar af.

Prachtige portretten

In Het verdriet van carnaval komen muziek, film en fotografie samen. Zo zien we prachtige portretten, gemaakt door de prijswinnende fotograaf Jan Banning, en horen we filmische muziek gecomponeerd door Jesse Passenier. Muziek speelt een grote rol in de documentaire.

De documentaire Het verdriet van carnaval is te zien op dinsdag 1 maart om 14.15 uur op NPO 2. Uitzending gemist? Kijk hier terug.

Geef een reactie

Reacties (2)

 1. Frank55 says:

  Niks van te zien
  Ook dinsdagmiddag om 14:15 niet op NPO2 zoals wel in overzichten aangekondigd. Wel een samenvatting van allerlei optochten in de afgelopen jaren, maar geen Verdriet van Carnaval. Wat is er gebeurd?
  Eerst aankondiging voor 27 februari. Niets te zien. Totaal ander programma.
  Vervolgens aankondiging voor 28 februari. Ook weer niets.
  En dan ook nog de derde poging lukt niet.
  Wat is er aan de hand en waarom lees ik niets op de website van MAX over het uitblijven van de uitzending?

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Frank55, bedankt voor uw reactie. Voor zover wij hebben begrepen is het vandaag wel uitgezonden op NPO 2. Als u het alsnog wilt zien, dan vindt u de uitzending ook via: https://www.npostart.nl/2doc/01-03-2022/POW_05313953