We zijn er Bijna! routes

Dít zijn alle We zijn er Bijna! routes van de afgelopen seizoenen

Tijdens de afgelopen seizoenen van We zijn er Bijna! zijn er heel veel mooie reizen gemaakt. Het nieuwe seizoen gaat bijna beginnen, maar we zetten alle We zijn er Bijna! routes nog even op een rij. Misschien is het inspiratie voor een volgende vakantie. 

Reis 2022: Spanje

In 2022 trekt de groep door de Spaanse binnenlanden. In 33 dagen doen ze 13 campings aan, te beginnen aan de Costa Verde aan de noordkust. Via de Spaanse hoogvlakte trekt de groep naar het zuidelijke Andalusië en na een kleine 3000 kilometer eindigt de vakantie aan de Middellandse Zee vlakbij Tarragona.

Naar de route

Reis 2021: Nederland

In 2021 blijft de groep kampeerders dicht bij huis. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. Martine van Os volgt een groep van 36 kampeerders die met eigen caravan of camper kriskras door Nederland trekt. De reizigers ontdekken in een tocht van 30 dagen al het moois in eigen land. Van Groningen tot Groede in Zeeland.

Naar de route

Reis 2019: de Balkan

De reis van 2019 gaat 5 weken lang door de groene bergen van de Balkanlanden. De kampeertocht begint in Zagreb in Kroatië en komt langs Sarajevo en Mostar in Bosnië-Herzegovina. Vervolgens trekt het gezelschap dwars door Montenegro en via Albanië reizen ze langs de Adriatische Kust terug naar Kroatië

Naar de route

Reis 2018: Midden- en Zuid-Italië

In 2018 gaat de reis naar de hak van de laars in Italië. De kampeertocht begint in de stad Bologna en gaat via de Adriatische kust naar de meest zuidelijke punt in de hak. Dit gebied, Puglia, is nog steeds een onontdekt stukje Italië.

Naar de route

Eerste beelden We zijn er Bijna! 2023
Lees ook: We zijn er Bijna! 2023: bekijk hier de eerste beelden

Reis 2017: Ierland

Een van de bijzondere We zijn er Bijna! routes is die van Ierland. De groep kampeerders trekt dit jaar langs verschillende hoogtepunten van het groene eiland. Na aankomst in Dublin begint de reis langs historie, kleurrijke dorpjes en bijzondere natuur. De groep rijdt het eiland rond om tot slot de reis af te sluiten in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast.

Naar de route

Reis 2016: Spanje en Portugal

Met de eigen caravan of camper maken 23 echtparen en 2 alleenstaanden een 3.000 kilometer lange toch naar het zuidwestelijkste puntje van Europa. De rei start in Bilbao en eindigt in de Algarve in Portugal.

Naar de route

Reis 2015: Griekenland

In 2015 gaat de reis naar Griekenland. De tocht van bijna 5.000 kilometer begint in het Oostenrijkse Kramsach. Eenmaal in Griekenland gaat de reis onder andere langs Olympia, Athene en Delphi In de laatste week reizen ze vanaf een camping aan zee het binnenland in, met als bestemming: Kalambaka.

Naar de route

Reis 2014: Zuid-Italië en Sicilië

In 2014 trekt de groep kampeerders naar Zuid-Italië en Sicilië. De tocht begint op het Toscaanse platteland in Troghi, vlakbij Florence. De laatste tocht brengt de reizigers van Agrigento naar Palermo.

Naar de route

Reis 2013: Roemenië en Bulgarije

De reis door Roemenië en Bulgarije start op een camping vlakbij Wenen. Vanuit daar gaan de reizigers naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest en eindigen ze in het oosten van Hongarije in Hajdúszoboszló. Vanuit daar trekken ze verder door Roemenië om uiteindelijk te eindigen in de bergen bij het beroemde Rila Klooster.

Naar de route

Reis 2012: Spanje

In 2012 vertrekken de deelnemers van We zijn er Bijna! naar het zonnige zuiden. De reis start net voor de Spaanse grens. De eerste bestemmingen zijn Urrugne en Salamanca waarna de groep doortrekt naar Salamanca en Sevilla. De reis eindigt in Granada en Biescas.

Naar de route

Reis 2011: Corsica & Sardinië

De reis tijdens het allereerste seizoen gaat naar Corsica & Sardinië, wat ook weer de bestemming is van de reis van 2023. De groep verzamelt in het Duitse Ellwangen. De volgende bestemming is Lecco aan het Comomeer. Uiteindelijk eindigt de tocht van 5 weken op Sardinië.

Naar de route

Alle We zijn er Bijna! Routes vindt u hier. Het nieuwe seizoen van We zijn er Bijna! is te zien vanaf dinsdag 15 augustus om 21.20 uur bij MAX op NPO 1. Liever op een zelfgekozen moment (terug) kijken? Dat kan gratis op NPO Start. Daar zijn ook de oudere seizoenen te bekijken. 

(Foto: © MAX)

Geef een reactie