meterstanden

Digitips over een adressenlijst en etiketten maken en meterstanden bijhouden in excel

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand vertellen we hoe u een adressenlijst maakt, hoe u etiketten kunt maken van een adreslijst en hoe u uw meterstanden kunt bijhouden in excel.

Adressenlijst maken in Excel

Excel is eigenlijk een rekenprogramma. Maar door de opbouw met rijen en kolommen is het programma ook geschikt om een adressenlijst te maken. Contactpersonen sorteren op bijvoorbeeld alfabetische volgorde gaat dan heel handig. We vertellen u hoe dit werkt in Excel-versies vanaf 2007.

Etiketten maken van een adreslijst

Aan de hand van een adressenlijst in Excel kunt u in Word etiketten maken. Dat bespaart een hoop typwerk. We vertellen hoe u zo’n adressenlijst in Word gebruikt en hoe u die in 1 keer kunt afdrukken.

Meterstanden bijhouden in Excel

Door het verbruik aan stroom en gas bij te houden in Excel krijgt u inzicht in uw jaarverbruik. Dat kunt u middels een app doen, maar ook door wekelijks de meterstanden in een Excel-bestand te zetten. We vertellen hoe u dat aanpakt.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over toegangsopties van Windows, met een Facebook- of Google-account inloggen bij diensten of tweestapsverificatie? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie

Reactie

    Peter Hoogstrate says:

    Mooi bestand maar jammer dat er in dit bestand geen terug levering ingevuld kan worden