Excel

Digitip: werkbladen Excel andere naam geven

Excel is een handig programma om bijvoorbeeld inkomsten en uitgaven bij te houden. Wie wat meer gegevens registreert, werkt vaak met meerdere werkbladen. Deze tabbladen staan onderin en heten standaard ‘Blad1’, ‘Blad2’ en dergelijke. Dat zijn geen duidelijke namen.

Nieuwe naam

Vaak is het overzichtelijker om de werkbladen een specifieke naam te geven, die te maken heeft met de inhoud van de gegevens. In een huishoudboekje kunnen dat bijvoorbeeld de maanden van het jaar zijn. Het meest linkse werkblad heet dan ‘Januari’ en zo verder.

Het is niet moeilijk om de bladen een andere naam te geven. Deze naam is altijd te wijzigen. Als de gekozen naam dus toch niet zo duidelijk is, is er niets aan de hand. De namen van de werkbladen zijn op een hele snelle manier te wijzigen: dubbelklik op het werkblad, typ een nieuwe naam en druk op de Enter-toets. Het kan ook nog op deze manier:

  • Klik met de rechtermuisknop op het werkblad dat een andere naam moet krijgen.
  • Klik op Naam wijzigen.
  • Typ de nieuwe naam. Een korte, duidelijke naam is het beste om overzicht te behouden.
  • Druk op de Enter-toets.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn. 

Geef een reactie