Digi-Hulplijn

De Digi-Hulplijn helpt u bij digitale uitdagingen

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we voor contact nog meer aangewezen zijn op digitale middelen. Maar omdat lang niet iedereen een tablet of laptop heeft, startte de ICT-sector, maatschappelijke organisaties en de overheid onder de naam Allemaal Digitaal een inzamelingsactie. Dat heeft 6.000 apparaten opgeleverd en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft er nog eens 12.000 ter beschikking gesteld. En beschikt u nog niet over alle digitale vaardigheden of loopt u vast? Geen nood, u kunt vanaf nu gratis gebruik maken van de Digi-Hulplijn.

Samenwerking

Allemaal Digitaal is een initiatief van de ICT-sector, maatschappelijke organisatie en de overheid. Onder meer de Alliantie Digitaal Samenleven, waar prinses Laurentien mede-intiatiefnemer van is, is erbij betrokken. Het doel is om zoveel mogelijk mensen toegang te verlenen tot digitale technologie. Zeker in deze coronatijd is dit erg belangrijk, want geen toegang tot dit soort apparatuur kan al snel isolerend werken.

Laptop of tablet aanbieden

Om dit te voorkomen roepen de organisaties achter Allemaal Digitaal bedrijven uit heel Nederland op om laptops of tablets  te doneren. Omroep MAX gaat bijvoorbeeld 100 tablets weggeven. Bent of kent u iemand die werkzaam is bij een organisatie die laptops of tablets kan doneren? Het aanbod doorgeven kan via de website van Allemaal Digitaal.

Op zoek naar laptop of tablet?

De laptops en tablets die binnenkomen worden schoongemaakt en klaargemaakt voor verder gebruik. Onder meer Nederlandse ouderen kunnen aanspraak op maken op het aanbod. Wie graag een laptop of tablet wil ontvangen, doet er goed aan om een mail te sturen naar contact@digitaalsamenleven.nl. Woont degene voor wie de tablet of laptop is in een verzorgingshuis? Dan is het verstandig om de wens neer te leggen bij het bestuur van dit huis. Zij kunnen dan als organisatie een aanvraag doen.

De Digi-hulplijn

De Digi-hulplijn is opgericht om u te helpen bij al uw digitale uitdagingen. Van WhatsApp tot een printer aansluiten, van beeldbellen tot online boodschappen doen. De medewerkers van de Digi-Hulplijn helpen u graag met alles waar u bij vastloopt. U kunt bellen naar 0800 – 1508 (gratis) op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. De vrijwillige Digicoaches van het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb en de Openbare Bibliotheken staan voor u klaar!

Dit onderwerp wordt besproken op 25 juni 2020 in Tijd voor MAX.

(Foto: Martijn Beekman/ministerie BZK)

Geef een reactie