Deventer Boekenmarkt

De Deventer Boekenmarkt viert 30e verjaardag

Deventer wordt op 5 augustus 2018 omgetoverd tot de boekenhoofdstad van Nederland tijdens de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt. Dit jaar wordt het grootste boekenevenement van Europa al voor de 30e keer georganiseerd in het centrum van de Hanzestad. 

Bakermat van het boek

Dat deze grote boekenmarkt al jaren in Deventer wordt gehouden, is geen verassing. In 1477 wordt hier het eerste boek volgens de nieuwe boekdrukkunst gedrukt. Sindsdien hebben verschillende drukkerijen, uitgeverijen, boekhandels en antiquariaten zich hier gevestigd. Sommige van deze antiquariaten zijn ook vertegenwoordigd op de boekenmarkt, waar ruim 850 kramen staan langs een 6 kilometer lange route. Naast veel boeken, is er nog meer te zien op de Deventer Boekenmarkt. Er is een uitgebreid randprogramma met onder meer veel muzikale acts op verschillende locaties.

Drukte van belang

De boekenmarkt trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers en ook op 5 augustus wordt er veel volk verwacht. Daardoor kan het druk zijn in de trein of bus naar Deventer en op de wegen rondom de stad. Parkeren kunt u in de parkeergarages in het centrum, maar er is ook een speciaal parkeerterrein ingericht nabij de A1-afslag Deventer. Het parkeren kost 9 euro per auto en vanaf daar wordt u met een pendelbus naar het centrum gebracht. Uiteraard kunt u ook met de fiets komen, of met het veerpontje over de IJssel.

boekenmarkt deventer

Drukte op de Deventer Boekenmarkt.

Maatregelen tegen de hitte

De 30e editie van de Deventer Boekenmarkt belooft een warme te worden. Het kwik kan oplopen tot 28 graden en daarom raadt de organisatie bezoekers aan om maatregelen te nemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u genoeg water meeneemt en een hoofddeksel. Ook wordt bezoekers geadviseerd om zich goed in te smeren en niet te lang in de volle zon te blijven staan.

De Deventer Boekenmarkt begint om 09.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Geef een reactie