Charles Aznavour

Charles Aznavour overleden

De Franse chansonnier Charles Aznavour is op 94-jarige leeftijd in zijn woning in de Zuid-Franse regio Les Alpilles overleden. Dat heeft zijn zaakwaarnemer gemeld aan het Franse persbureau AFP.

Chansons over de liefde

De succesvolle zanger, componist en acteur Aznavour, die van Armeense afkomst is, heeft zijn grote doorbraak nadat zangeres Edith Piaf hem op tournee nam door Frankrijk en de Verenigde Staten. Sindsdien is hij niet meer weggeweest van de internationale podia. Hij zingt in 6 verschillende talen en verkoopt meer dan 100 miljoen platen wereldwijd. Bekende nummers zijn She, La bohème, The old fashioned way en For me… formidable, De meeste van Aznavours chansons gaan over de liefde. Ook speelde hij in 60 films.

Actief tot op het laatst

Aznavour wordt vaak gezien als de ‘Frank Sinatra van Frankrijk’. Hij heeft maar liefst een duizendtal liederen geschreven en bracht meer dan 100 albums uit. Zijn passie, talent, overtuigingskracht en innemende charme hebben nog steeds niets aan kracht ingeboet en duizenden fans weten de muziek en optredens van Aznavour nog steeds te waarderen. Aznavour blijft tot op hoge leeftijd optreden. Zijn laatste concert in Nederland is afgelopen maart in Amsterdam. Op 28 december 2017 heeft MAX een interview met de chansonnier uitgezonden. Voor het interview is Martine van Os naar Parijs afgereisd; Tijd voor MAX ontmoet Charles Aznavour.

Dinsdag 2 oktober 2018 herhaalt MAX om 10.10 uur Tijd voor MAX ontmoet Charles Aznavour op NPO 1. Zaterdag 6 oktober wordt het concert van Charles Aznavour herhaald in 2 delen.  Concert deel 1 om 14.20 uur en deel 2 om 15.10 uur op op NPO 1. 

(Bron: NOS/ANP)

Geef een reactie