Carnaval 2024

Carnaval 2024 bij MAX: mooie optochten en feestgedruis in de straten

In het weekend van 10 februari 2024 is het zover: het feestgedruis barst los in verschillende delen van Nederland waar carnaval wordt gevierd. Omroep MAX is er ook bij en doet in samenwerking met de regionale omroepen verslag van 5 optochten in Limburg, Brabant, Gelderland en Overijssel. De presentatie is in handen van Mascha de Rooij, het commentaar wordt verzorgd door Rob van de Laar. 

Grootste volksfeest van Nederland

MAX neemt dit jaar de kijker weer mee langs mooie optochten en de carnavalsgekte in de straten tijdens een van de grootste volksfeesten van Nederland. Mascha de Rooij: “Al die prachtige zelfgemaakte praalwagens en mensen in gekleurde kostuums, het is geweldig om het allemaal van dichtbij te bekijken!”

Optochten in Breda, Groenlo, Heerlen, Oldenzaal en Tilburg

Dit jaar doen we verslag van 5 optochten in 4 provincies. De optocht in ut Kielegat – Breda – is een kleurrijk spektakel van carnavalswagens, kapellen, loopgroepen en ludieke duo’s. In het Gelderse Groenlo laten meer dan 1.111 deelnemers de bezoekers genieten van show, humor, theater, muziek en wagens. In Limburg is het rood, geel en groen wat de klok slaat met carnaval: de optocht van Heerlen is een kleurrijke stoet.

Tilburg heet met carnaval Kruikenstad en daar heet de optocht, met vrolijk uitgedoste deelnemers, D’n Opstoet. Het is 70 jaar geleden dat in Oldenzaal voor het eerst carnaval werd gevierd. Ook dit jaar trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht door de ‘Boeskoolstad’.

Over het carnaval in Breda maakte Omroep MAX ook de podcastserie Aan de zijde van de Prins, die te beluisteren is via de gratis NPO Luister-app.

Carnaval 2024 is te zien op dinsdag 13 februari om 16.05 uur bij MAX op NPO 1. 

Geef een antwoord

Reactie

    bijbloem says:

    Nou, ik ben benieuwd hoe het weer dan is.
    Vooral Heerlen heeft een stad waar er harde rukwinden zijn tussen de hoge gebouwen.
    Het is een aantal jaren door weer en Corona niet door gegaan.

    Ik vraag me af hoe het met die fantastische traditie (zelfgemaakte kostuums) van het Limburgse Carnaval is.