De Evergreen Week van de Jaren 80

Beleef de muziek uit de jaren 80 in ‘De Evergreen Week van de Jaren 80’ op NPO Radio 5

NPO Radio 5 staat van 13 tot en met 19 april 2024 helemaal in het teken van de muziek uit de jaren 80. In De Evergreen Week van de Jaren 80 zijn de grootste hits uit dit decennium te horen. De week sluit af met de Evergreen Toplijst waar natuurlijk op gestemd kan worden. De week gaat van start op zaterdag 13 april om 06.00 uur bij Jan Rietman.

De jaren 80 bracht een keur van artiesten teweeg. Het was in ons land ook de opkomst van de Nederpop met bands als Doe Maar, Toontje Lager en het Goede Doel. Ook het geluid van de elektronische muziek is steeds meer te horen. Gedurende de week komen de nummers van onder anderen de Dire Straits, Tina Turner, Lionel Richie en Doe Maar voorbij. Ook passeert de muziek van Fleetwood Mac, UB40, Rick Astley, Michael Jackson, Gloria Estefan & Miami Sound Machine en Bruce Sprinsteen de revue.

De Evergreen Toplijst

Afsluiting van De Evergreen Week van de Jaren 80 is de Evergreen Toplijst op vrijdag 19 april. De lijst is te horen van 6.00 tot 20.00 uur. De Toplijst wordt samengesteld door luisteraars die via nporadio5.nl vanaf zaterdag 13 april uur kunnen stemmen op hun favoriete jaren 80 nummer. Het stemmen gaat van start bij Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend!

Voor Jan Rietman is het een trip down memory lane; hij staat in de jaren 80 met zijn muziekprogramma Los Vast 3 keer in een overvolle Kuip. “Dat was geweldig! Toentertijd stonden daar tieners van 14, 15 voor het podium. Dat zijn nu de vijftigers waar wij met NPO Radio 5 programma’s voor maken”, aldus Jan Rietman tegen MAX Magazine.

NPO Radio 5

NPO Radio 5 is dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

(Bron: NPO Radio 5, MAX Magazine. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie