andré rieu

André Rieu dankzij Brexit mogelijk bovenaan Britse hitlijsten

De Brexit heeft al voor veel ruzie en discussie gezorgd in Groot-Brittannië. Zelfs nu het uittreden uit de Europese Unie (EU) bijna een feit is, wordt er nog volop gekibbeld door aanhangers en tegenstanders van de Brexit. De inzet: wie er op 31 januari 2020, de officiële uittreeddatum, de hitlijsten aanvoert. Onze eigen André Rieu maakt met zijn vertolking van het EU-volkslied Ode to Joy kans op de koppositie. 

Strijd om de nummer 1

Bijna 4 jaar nadat de Britten middels een referendum kiezen voor het verlaten van de EU is het op 31 januari dan eindelijk zover. De voorstanders van het verlaten van de  Europese Unie vinden dit natuurlijk een heugelijke gebeurtenis en willen deze dag dan ook feestelijk laten verlopen. Zo willen zij bijvoorbeeld dat de iconische Big Ben – die al jaren in verbouwing is- zal klinken op 31 januari, maar uiteindelijk blijkt het te kostbaar om de gigantische klepel voor 1 dag terug te hangen. Geen klokgelui van de Big Ben, maar hopelijk wél een pro-Brexit nummer op 1 op 31 januari. De Brexiteers- zoals de voorstanders van de Brexit ook wel worden genoemd- hebben al hun hoop gevestigd op het nummer 17 Million Fuck-Offs van komiek Dominic Frisby.  De 17 miljoen uit de titel  is een verwijzing naar de 17 miljoen Britten die in 2016 stemmen voor het verlaten van de EU.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Europees volkslied van André Rieu

Dit nummer staat inmiddels al hoog in verschillende Britse hitlijsten, maar het heeft André Rieu’s Ode to Joy nog niet weten in te halen. Ode to Joy is een bewerking van Beethovens 9e symfonie en is het volkslied van de Europese Unie.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Op het moment van schrijven  is de muzikale strijd tussen de brexiteers en de remainers (zoals de mensen die graag in de EU willen blijven worden genoemd) nog niet beslecht. Pas op vrijdag de 31e wordt duidelijk welk nummer heeft gewonnen. Mocht André Rieu winnen, dan is dat niet zijn eerste Britse succes. Hij heeft met zijn albums in totaal al meer dan 105 weken in de Britse Top 50 gestaan.

(Bron: The new European, BBC, British Charts)

Geef een reactie