Duur 01:09
Gepubliceerd op 9 december 2016

5000e beller voor MAX Ombudsman

Sinds 2 april 2013 kunnen MAX-leden met vragen, problemen of klachten terecht bij MAX Ombudsmannen Jeanine Janssen en Rogier de Haan. Iedere werkdag is er tussen 10 en 12 uur spreekuur. Op vrijdag 9 december 2016 was dat een extra feestelijk, want de 5000e beller belde naar de MAX Ombudsman! Jan Slagter stond de 5000e beller persoonlijk te woord, hoe dat er aan toe ging ziet u in bovenstaande video.

3.5 jaar MAX Ombudsman

In 3.5 jaar MAX Ombudsman hebben Rogier de Haan en Jeanine Janssen al duizenden mensen geholpen met verschillende problemen. Een aantal van deze zaken zag u eerder al terug in het consumentenprogramma Meldpunt! en nieuwsprogramma Hallo Nederland. Daarnaast verschijnt er een wekelijkse column in het MAX Magazine en ook op MAX Vandaag delen Jeanine en Rogier hun ervaringen. Met bijvoorbeeld de petitie tegen het verdwijnen van de blauwe envelop van de Belastingdienst wisten zij ruim 12.000 handtekeningen te verzamelen.

Belangrijk werk

Het werk dat de MAX Ombudsman verricht is ontzettend belangrijk. Jeanine Janssen: “Bedrijven en instanties proberen steeds vaker hun gelijk te krijgen terwijl ze dat niet hebben. Of ze kijken alleen naar de letter van de wet, en niet naar het menselijk aspect. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen om op te komen voor de MAX-doelgroep om mensen te helpen en problemen die spelen collectief aan te pakken.” MAX Ombudsman Rogier de Haan zegt hierover: “Als individu sta je machteloos tegenover grote bedrijven en instellingen. Die komen daardoor al te vaak weg met onrechtvaardig en bureaucratisch gedrag. Ik wil ze bij de les houden door een tegenmacht te organiseren. Met MAX Ombudsman bieden we een schouder aan de leden om op te leunen en – als het moet – een vuist om mee te slaan.”

Meer informatie over de MAX Ombudsman vindt u op hun website.

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Prachtig werk. … Ik heb niets meer toe te voegen aan de inleiding. … Ga zo door. … Mijn complimenten.

Bekijk ook

Meer