sjoelbak

Zo houdt u de sjoelbak glad en in goede conditie

Menigeen haalt de sjoelbak tevoorschijn tijdens de feestdagen of een verjaardag. Na verloop van tijd kan die echter minder glad worden of zelfs wat krom trekken. Wij hebben tips om de sjoelbak in goede conditie te houden.

Sjoelbak goed opbergen

Zet de sjoelbak als u hem niet gebruikt rechtop weg. Dit voorkomt kromtrekken. Zorg er daarnaast voor dat de plek waar u hem zet niet te vochtig of te warm is. In een vochtige schuur of naast een kachel of radiator is bijvoorbeeld niet aan te raden.

monopoly
Lees ook: De verzonnen regels van Monopoly en andere weetjes over bordspellen

Sjoelbak weer glad maken

Heeft u de sjoelbak een poosje niet gebruikt, dan kan stof of vuil het oppervlak ruw maken. Wrijf hem dan voor gebruik op met een wollen doek. Ook kunt u wat aardappelzetmeel over de bak verspreiden om hem weer glad te maken. Een klein beetje is genoeg, de stenen verspreiden het erna vanzelf. Er is overigens ook speciaal poeder voor te koop, maar het zetmeel heeft dezelfde werking. Andere middelen, zoals meubelspray of wax maken de bak en stenen vaak alleen vet, maar niet glad. Schoonmaakmiddelen kunnen het hout zelfs beschadigen. Mocht de sjoelbak zo stroef geworden zijn dat niets meer helpt, dan kunt u hem eventueel licht opschuren en opnieuw lakken.

(Bron: Alles Over Sjoelen, Heemskerk, Sport & Spelen, Huishoudplaza. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Jenne says:

    De sjoelbak wordt weer heel glad door er een beetje peper over te strooien.