tulpen

Tulpen plukken tijdens Nationale Tulpendag

Gratis tulpen plukken op de Dam in Amsterdam? Het kan tijdens de Nationale Tulpendag op 19 januari 2018. 

Aftrap van tulpenseizoen

De Nationale Tulpendag is de officiële aftrap van het nieuwe tulpenseizoen, iets dat al 8 jaar lang wordt gevierd met een tulpen pluktuin op de Dam in Amsterdam. De tuin wordt ’s ochtends vroeg aangelegd door tulpenkwekers uit heel Nederland en vanaf 13.00 is het publiek welkom om te komen plukken. Per persoon geldt een maximum van 20 tulpen.

 Plukken? Kom op tijd

Als u interesse heeft, doet u er goed aan om al vroeg naar Amsterdam te komen. Omdat de belangstelling altijd groot is, is de kans groot dat er geen tulp meer over is als u pas om 15.00 uur aankomt. Houdt er tevens rekening mee dat u 30 tot 60 minuten in een wachtrij moet staan voordat u kunt gaan plukken.

Tulpen

De pluktuin in 2017.

Wilt u het evenement bezoeken, maar niet per se tulpen plukken? Dan kunt u er ook voor kiezen om vanaf de loopbrug de tuin te bekijken. Ook hiervoor geldt: kom op tijd, want anders is er niets meer te zien.

Andere evenementen

Naast de grote pluktuin op de Dam, wordt de Nationale Tulpendag ook op andere locaties gevierd. Veel kwekers en bloemisten door het hele land organiseren op 19 januari 2019 speciale evenementen rondom de bloem.

(Bron: ANP, tulpen.nl, nationaletulpendag.nl)

Geef een reactie