Duur 01:53
Gepubliceerd op 18 mei 2020

Tuintips van Tom Groot: waar staat welke plant het beste?

Tulpenbollen-kweker Tom Groot kennen we vooral door zijn deelname aan het programma Boer zoekt Vrouw en als presentator van het RTL-programma Eigen Huis & Tuin. Maar als bollenkweker weet hij alles van planten en bloemen. De komende weken geeft hij in het MAX Ouderenjournaal en op MAX Vandaag, tuintips. 

De plaats is bepalend

De eerste tip van Tom is het belang van de plek van een plant in de tuin op het balkon. Want niet alle planten zijn even geschikt om vol in de zon te plaatsen of komen niet tot hun recht in een schaduwrijk deel van de tuin. De plaats van de plant is dus zeer bepalend.

Geranium en begonia

Zo heeft een geranium niet per se de hele dag volle nodig, maar kan hij ook niet alleen maar in de schaduw staan. En Tom heeft nog een tip: haal de uitgebloeide bloemetjes eruit, dan maakt de plant vanzelf weer nieuwe aan en heeft u er lang schik van. Een andere oude bekende is de begonia. Die was even uit de tuin verdwenen, maar is weer helemaal terug van weggeweest. Ook de begonia moet u niet in de volle zon zetten, dan verbrandt hij. In het filmpje bovenaan de pagina geeft Tom nog meer tips.

De tuintips van Tom Groot is ook te zien in het MAX Ouderenjournaal van 18 mei 2020.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer