Duur 01:31
Gepubliceerd op 16 april 2020

Schoonmaaktip van Zamarra Kok: ramen wassen

In het MAX Ouderenjournal geeft huishouddeskundige Zamarra Kok werkelijks een handige tip om het huishouden net een beetje makkelijker te maken. Dit keer buigt zij zich over het wassen van de ramen, een klusje dat met Zamarra’s advies zo gepiept is.

Het lappen, wassen of zemen van de ramen: hoe u het ook noemt, als het gedaan is glanzen uw ramen u weer tegemoet. Volgens Zamarra begint het allemaal bij de juist sop.

Benodigdheden:

 • Emmer
 • Schoonmaakazijn
 • Warm water
 • Eventueel een grote schep soda (voorkomt strepen)
 • Een beetje glycerine ( voorkomt dat ramen beslaan)
 • Eventueel glansspoelmiddel voor de vaatwasser (voorkomt regenstrepen)

Werkwijze:

Doe alles in de emmer en was de ramen met een zeem. Ontstaan er toch strepen? Deze kunt u wegwrijven met een prop krantenpapier.

Werkwijze voor hardnekkige vliegenpoepjes

Op de vensterbank liggen soms vliegenpoepjes die lastig te verwijderen zijn. Volgens Zamarra laten deze poepjes zich het best verwijderen door koude thee te gebruiken in plaats van de eerder genoemde producten. “De thee bevat een zuur waardoor de poepjes verdwijnen en de vliegen niet meer terugkomen.”

Deze tip van Zamarra is afkomstig uit het MAX Ouderenjournaal van 16 april 2020.

(Bron: Zamarra Kok) 

Geef een reactie

Reacties (2)

  ineke18 says:

  Was de ramen met een zeem!! Ik heb altijd geleerd was de ramen met een spons. Daarna met een trekker afnemen en de randjes met een zeem. Ik neem lauw water en doe er een druppel dreft afwas in. Het word schoon en zonder strepen. Ik doe dit al 50 jaar en met succes.

  Demajoor says:

  Idd, ramen/glas was je met een spons en doe je met een trekker afnemen. Een druppeltje dreft afwas doet wonderen. Niet meer omdat het dan gaat schuimen.
  De randjes en de trekker met een zeem of een droge oude theedoek afdoen. Al jaren geen klachten. Van krantenpapier hou ik altijd zwarte vingers over. Dit komt door de inkt.
  Hoe eenvoudig kan je het houden.

Bekijk ook

Meer