Duur 01:08
Gepubliceerd op 19 mei 2020

Schoonmaaktip van Zamarra Kok: badkamer opruimen

In het MAX Ouderenjournal geeft huishouddeskundige Zamarra Kok werkelijks een handige tip om het huishouden net een beetje makkelijker te maken. Dit keer ruimt Zamarra de badkamer op.

Wanneer heeft u voor het laatste de kastjes in de badkamer uitgeruimd? Is dat lang geleden? U bent niet de enige die niet precies weet wat hier ligt. Toch is het goed om de inhoud zo nu en dan te bekijken. Zamarra legt uit wat handige aandachtspunten zijn:

  • Heeft u medicatie in uw badkamerkastje liggen? Bekijk dan of het niet over de datum is. Is het dt wel? Gooi het dan weg. Als u nieuwe medicijnen in huis haalt, kunt u deze overigens het best op een droge plek bewaren.
  • Heeft u (te) veel handdoeken die u niet gebruikt? Haal dan de oudste uit de stapel. Doneer deze handdoeken aan uw dierenasiel of aan de daklozenopvang in uw gemeente.
  • Nagellak heeft ook een houdbaarheidsdatum, al staat deze niet op de verpakking. Is de nagellak verkleurd, mengt het niet meer goed of zitten er klontjes in? Dan kunt u ze kwijt bij het chemisch afval.
  • Veel mensen hebben een verzameling miniproducten die ze nooit gebruiken. Wist u dat u deze ook kunt inleveren bij de daklozenopvang?
  • Kijk even kritisch naar crèmes; ruiken ze ranzig of zien ze er anders uit dan normaal? Dan kunt u ze beter niet meer gebruiken.

Deze tips van Zamarra zijn afkomstig van het MAX Ouderenjournaal van 19 mei 2020.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer