Kamerplant

Kamerplant te groot geworden? Geef ‘m een tweede leven

Kleine plantjes worden groot. Ook in huis en zeker met een goede verzorging. Niet alle plekken huis zijn hier op berekend en niet elke plant kan gesnoeid worden. Dan is het misschien tijd hem ergens anders een tweede leven te geven.

Weggeven

Die leuke gatenplant of Yucca is in het begin misschien nog helemaal geschikt voor de plek die u ervoor in gedachten heeft, maar na verloop van tijd kunnen kamerplanten flink uitdijen. Met een beetje geluk kunnen ze dan naar een ruimere plek in huis verhuizen, maar zo niet zal er een andere oplossing gezocht moeten worden. Wie weet kunt u er iemand in uw omgeving mee verblijden.

gatenplant Yucca

Plantenasiel

Is er in uw omgeving niemand die plek heeft voor uw te groot geworden kamerplant, dan kunt u nagaan of er bij u in de buurt wellicht een plantenasiel, school of zorginstelling is die de plant wil overnemen. Zo zijn er initiatieven in bijvoorbeeld Utrecht en Zwolle. Ook een advertentie plaatsen op Facebook of bijvoorbeeld een website als Marktplaats kan een optie zijn.

Tropicana Rotterdam

Het subtropisch zwemparadijs Tropicana aan de Rotterdamse Maasboulevard in 1988.

Bij BlueCity 010 willen ze ‘m ook wel hebben

Woont u in de buurt van Rotterdam, dan kunt u tussen maandag 9 en vrijdag 13 maart 2020 terecht bij BlueCity 010. Dit bedrijf in het voormalige pand van zwembad Tropicana wil het de glazen koepel waar eens het zwembad gevestigd is geweest helemaal vergroenen met kamerplanten. In onderstaande bericht van ze hierover op Facebook is verdere informatie te vinden:

GEZOCHT: ONGEWENSTE PLANTEN. Heb jij een plant die toch een tikkeltje harder groeit dan verwacht – en echt te fors is…

Geplaatst door BlueCity 010 op Donderdag 20 februari 2020

Liever toch snoeien?

Wilt u uw plant het liefste toch houden en bent u benieuwd of hij te snoeien is? Neem dan een kijkje in het MAX Vandaag kamerplantenoverzicht voor de verzorging van heel veel kamerplanten.

Lees ook: nieuwe vestiging voor plantenasiel Zwolle.

(Bron: BlueCity 010)

Geef een reactie