Duur 02:09
Gepubliceerd op 29 juni 2020

Hans Kazàn legt uit: de truc met de viltstiften

Altijd al willen weten hoe de trucs van goochelaar Hans Kazàn in elkaar zitten? De komende weken legt hij in het MAX Ouderenjournaal een aantal verbluffende, maar goed uit te voeren goocheltrucs uit. Deze keer:  de truc met de viltstiften.

Met deze truc demonstreert u dat u een heel bijzondere gave hebt, namelijk kleuren voelen met uiterst gevoelig vingertoppen!

Benodigdheden:

  • Een aantal verschillend gekleurde viltstiften
  • Een een glas
  • Een servet

Zo werkt het:

  • De stiften staan in het glas. U draait zich om en iemand mag een viltstift kiezen en ongezien achter uw rug in uw hand geven. Uw toeschouwer hangt daarna een servet over de stiften in het glas, zodat u niet kunt zien welke kleur er ontbreekt.
  • Draai u weer met het gezicht naar de toeschouwer en zeg dat u met de vingertoppen gaat voelen welke kleur stift u vast heeft. Ongemerkt haalt u het dopje van de stift die u achter uw rug in 2 handen vast heeft. Met de punt van de stift maakt u een klein merkje op de zijkant van uw linker duim. Dan doet u het dopje weer op de stift.
  • Uw linker hand brengt u vervolgens vanachter de rug langzaam naar het voorhoofd om beter te kunnen ‘nadenken’. In de video is dit moment heel duidelijk te zien. In werkelijkheid kijkt u nu ongemerkt naar het gekleurde merkje op uw linker duim. Op dat moment weet u dus, welke kleur stift u achter uw rug vast heeft!
  • Nu nog een beetje acteren en…. het publiek zal overtuigd zijn dat u wel over héél bijzondere gaven beschikt. Kleuren voelen met de vingertoppen!

Deze goocheltruc van Hans Kazàn is afkomstig uit het MAX Ouderenjournaal van 29 juni 2020.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer