Energie besparen doe je nu

Onder het motto Energie besparen doe je nu is de rijksoverheid een campagne gestart om huiseigenaren te stimuleren hun dak, vloer, gevel, spouwmuur of ramen te isoleren. Het gaat om een langdurige campagne die de komende 3 jaar  op tv en radio te zien en horen is.

Informeren

De campagne heeft als doel om mensen te informeren. Zij hebben vaak geen idee wat het isoleren van een dak of gevel kost. Daarnaast levert isolatie ook een kostenbesparing op. Het scheelt in de stookkosten, levert meer comfort in huis op en is goed voor het milieu.

Onbekend maar niet onbemind

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is bij velen nog onbekend wat isolatie kan opleveren. Wel blijkt uit een enquête die het ministerie heeft uit laten voeren dat de helft van de ondervraagden geïnteresseerd is in het nemen van energiebesparende maatregelen.

Energie besparen doe je nu

Op de speciale website energiebesparendoejenu.nl kunnen huiseigenaren advies op maat krijgen. Ook staat er informatie over leningen en subsidies.  Aan de campagne werken ook gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties mee.

(Bron: ANP/Rijksoverheid)

Geef een antwoord

Reactie

  RABE says:

  Waarom toch alles isoleren en dicht stoppen.
  Een beetje frisse lucht in huis kan heus geen kwaad.
  Door al het dichtstoppen blijven bacterieen lekker in huis rondzwerven.
  Met alle gevolgen van dien.
  Allergieen genoeg tegenwoordig maar is dat niet gewoon onze eigen schuld??
  Maar als we geld overhouden omdat alles luchtdicht is en de warmte en microben binnenblijven, kunnen we wel een pot pillen tegen allergien kopen, want daar is dan genoeg geld voor.
  Bij mij tocht het af en toe, omdat het gewoon lekker fris is.
  Een spuitbusje hier en daar, en een geur vreter in het stopcontact.
  Bij mij niet, gewoon het raam open, bij koud weer iets korter.
  En voor de aankomende donkere dagen een boekentip.

  “Allemaal beestjes van Job de Vrieze. Een aanrader voor onder de kerstboom.