2e huis populair door lage rente

Steeds meer Nederlanders gaan voor een 2e huis als alternatief voor hun spaarpot, nu de spaarrente maar blijft dalen en op die manier sparen weinig oplevert.

Overwaarde

De koop van vakantiehuizen is momenteel ontzettend populair. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) constateert een behoorlijke stijging. Ten opzichte van 2015 zit de verkoop in de eerste maanden van dit jaar bij één van de makelaars bijvoorbeeld al 35 procent in de lift. Dat de vraag naar 2e woningen in binnen- en buitenland stijgt komt doordat er meer senioren de overwaarde van hun 1e huis investeren in een vakantiewoning, maar dus ook door de lage rente op spaargeld.

Investering

“Wij zien duidelijk dat mensen vakantiehuizen een leuke investering vinden”, zegt NVM-woordvoerder Roeland Kimman. “Dat komt door de lage spaarrente. Een vakantiehuis levert dan misschien meer op. Ten eerste kun je er ook zelf vakantie in vieren, maar je kunt het huisje ook verhuren.” Voor een goede opbrengst is het volgens Kimman dan wel van belang dat het vakantiehuis in een toeristisch aantrekkelijk gebied ligt – langs de kust bijvoorbeeld of op de Wadden – en dat het huis ook voldoet aan de eisen van deze tijd, met de nodige luxe dus.

Droomhuis Gezocht

Bij MAX genieten we al verschillende seizoenen mee met Nederlanders die in het buitenland op zoek gaan naar een droomhuis. Sommigen kiezen ervoor om er permanent te wonen, maar ook bij Droomhuis Gezocht zijn er kandidaten die een huis zoeken om te verhuren en zelf alleen af en toe lekker vakantie te vieren. Op basis van hun budget en wensen gaat Sybrand Niessen samen met deze kandidaten op zoek naar het ideale huis.

Ziet u een 2e huis ook wel zitten en waar moet dat dan het liefste staan, in binnen- of buitenland?

(Bron: NOS, beurs.com)

Geef een reactie

Reactie

  1. Gerar says:

    U kunt uw vakantiehuis niet alleen verhuren maar ook gewoon te ruil aanbieden. De website van Huizenruil is voor vele mensen al bekend maar tweedewoningruil richt zich enkel op mensen met een tweede huis. Dat biedt voordelen, zo kunt u de periode wanneer men ruilt vrij afspreken, ook hoeft u geen rekening te houden met het opbergen van uw privéspullen.
    Deze website lijkt mij een goede aanvulling voor de steeds grotere groep mensen die in het bezit zijn van een tweede woning.