droogbloemen versieringen

11 versieringen om met droogbloemen te maken

Droogbloemen zijn er in heel veel soorten en maten. Ze staan prachtig in een vaas, maar u kunt ze op nog veel meer manieren gebruiken. We geven 11 voorbeelden van versieringen die u ook allemaal met gedroogde bloemen kunt maken.

Schilderijtje

Als u zelf droogbloemen maakt door ze te persen kunt u ze in een mooie lijst naar keuze doen, zodat u kunt genieten van uw eigen droogbloemenschilderij. In een eerder artikel vertellen we hoe u bij het persen te werk kunt gaan.

droogbloemen schilderij

Kaart

Net als bij het schilderij kunt u geperste bloemen ook gebruiken om een kaart te versieren. Erg origineel om zo’n zelfgemaakte kaart naar iemand te versturen.

droogbloemen kaart

Kerstversiering

Kerst is natuurlijk net geweest, maar ook in kerstversiering kunt u droogbloemen prima gebruiken. Kies droogbloemen in kersttinten van uw smaak, bijvoorbeeld rood, groen en wit en doe ze in een schaal of stolp met kerstlichtjes erbij. Of verwerk ze in doorzichtige kerstballen. Ook in kerststukjes zijn ze een mooie toevoeging.

droogbloemen kerstbal

Krans

Door droogbloemen van het seizoen te gebruiken kunt u het hele jaar door van steeds wisselende kransen aan bijvoorbeeld uw (overdekte) voordeur genieten. Kies zomers bijvoorbeeld voor roze of gele tinten, in de herfst oranje en in de winter rode.

krans droogbloemen

krans droogbloemen herfst

Als versiering op een pakje

Bind een paar mooie gedroogde rozen of andere droogbloemen naar keuze met een gekleurd lint of touw op een pakje.

pakje droogbloemen

Als hanger

Droogbloemen met wat langere stelen kunt u op hun kop ophangen. Bijvoorbeeld tussen hanglampen boven de eettafel, maar u kunt ze ook verwerken aan bijvoorbeeld een houten hanger in de keuken of hal.

droogbloemen hanger

In een kaars

Als u zelf kaarsen maakt, dan kunt u daar droogbloemen naar keuze aan toevoegen.

droogbloemen kaars

Afgesloten mini-vaasjes

In plaats van een bos droogbloemen kunt u enkele van uw favoriete bloemen in minivaasjes plaatsen. Helemaal handig als die zijn voorzien van een dop, want dan heeft stof geen kans.

vaasjes droogbloemen

Op een taart of gerecht

Door geschikte eetbare bloemen te drogen kunt u ze in gerechten verwerken voor extra decoratie. Ze lenen zich bijvoorbeeld prachtig om een taart mee te versieren.

taart droogbloemen

taart droogbloemen

In een letterbak

Een houten bak of letterbak met verschillende compartimenten kunt u vullen met een mix van droogbloemen. Of 1 soort bloemen in dezelfde tint of ton sur ton kleuren.

letterbak droogbloemen

letterbak droogbloemen

In (lavendel)olie

Vul een mooi flesje met olie, bijvoorbeeld amandelolie, lavendelolie of zonnebloemolie en voeg kleine takjes met bloemen of losse bloemen toe. Leuk om naar te kijken en in sommige gevallen ook op de huid te smeren.

olie droogbloemen

Op 12 januari 2021 wordt er in het NPO Radio 5-programma Lunch Lekker gesproken met schrijver Chantana Reemst. Zij heeft een boek geschreven over droogbloemen. U hoort Lunch Lekker elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur.

Geef een reactie