norovirus

Organisatie Olympische Spelen neemt maatregelen om verspreiding norovirus te voorkomen

Met nog een paar dagen te gaan voor de Olympische Spelen van 2018 van start gaan, zit de organisatie met de handen in het haar, nu het besmettelijke norovirus is uitgebroken onder het beveiligingspersoneel. 1200 particuliere beveiligers zijn in quarantaine geplaatst en voorlopig vervangen door 900 militairen.

Geïsoleerd van de buitenwereld

Bij zeker 41 van de beveiligers is in het ziekenhuis het norovirus vastgesteld. Hun collega’s worden voorlopig geïsoleerd van de buitenwereld. De Koreaanse organisatie hoopt daarmee te voorkomen dat het norovirus zich verder verspreidt en bijvoorbeeld de sporters treft. Als vervanging zijn 900 militairen opgeroepen. Voorzitter Lee Hee-beom van het organisatiecomité zegt: “Het spijt ons dat dit is gebeurd.”

Controle op water en voedsel

Het virus is zeer besmettelijk en wordt via voedsel of water verspreid. Mensen die het virus oplopen krijgen te maken met diarree en overgeven. De beveiligers in Pyeongchang waren allemaal op dezelfde locatie gehuisvest, net buiten het olympisch dorp. Als oorzaak wordt gedacht aan een probleem met de waterleiding. Er is nu extra controle op water en voedsel en er wordt alles aan gedaan om verdere infecties te voorkomen.

Maatregelen tegen extreme kou

De Koreanen nemen ook maatregelen tegen de extreme kou. In Pyeongchang vriest het dag en nacht en ’s nachts daalt de temperatuur tot zo’n min 20 graden Celsius. De toeschouwers bij de openingsceremonie van vrijdag 9 februari 2018 krijgen onder meer een deken, hoed en windjack. Sommige mensen hebben hun kaartje voor de ceremonie al teruggegeven.

(Bron: ANP, NOS, RTL Nieuws)

Geef een reactie