Oranje Leeuwinnen

Oranje Leeuwinnen door late winst op Japan bij laatste 8

Het Nederlands Elftal is erin geslaagd om voor het eerst in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal door te dringen tot de kwartfinales op een WK. De Oranje leeuwinnen scoren in de 87ste minuut de 2-1, waardoor tegenstander Japan naar huis kan. Italië is op zaterdag 29 juni de nieuwe tegenstander.

Vroege voorsprong

Wie op 25 juni heeft afgestemd op de wedstrijd Nederland- Japan, heeft gezien dat de overwinning zwaar bevochten is. Oranje komt al vroeg op voorsprong en is de betere ploeg in de 1e helft, maar toch weet Japan nog voor de 45e minuut de gelijkmaker te maken. met 1-1 op de borden vertrekken de 2 ploegen naar de kleedkamer.

Doorslaggevende penalty

De rust heeft de japanners goed gedaan, want in de 2e helft zijn zij duidelijk beter. Ze zijn zelfs 3 keer heel dicht bij een goal. Potentieel doelpunt nummer 1 wordt voorkomen door keepster Sari van Veenendaal, nummer 2 gaat net naast en nummer 3 belandt op de lat. De Nederlandse vrouwen creëren in deze helft geen grote kansen, maar dan is er de handsbal van de Japanse Saki Kumagai. Nederland krijgt een penalty die Lieke Martens benut. 2-1 is de nieuwe stand en er zijn nog maar een aantal minuten te spelen. Als de scheidsrechter affluit, viert Oranje feest en kan de ploeg zich gaan opmaken voor de volgende wedstrijd.

De Nederlandse vrouwen vieren feest na hun gewonnen wedstrijd tegen Japan.

Wat voor tegenstander is Italië?

De volgende wedstrijd speelt Oranje tegen Italië op 29 juni 2019 om 15.00 uur. Het Italiaanse elftal behoort niet tot de wereldtop van het vrouwenvoetbal en weet zich jarenlang niet te plaatsen voor het WK. Ook op Europese Kampioenschappen zijn ze niet zo succesvol de laatste jaren. Hoewel Nederland op papier dus vele malen beter is, is het nog maar afwachten hoe het de 29e loopt. Het vertrouwen binnen de Italiaanse ploeg groeit met de dag doordat zij het zo goed doen dit WK. De Italianen zijn volgens bondscoach Milena Bertolini ‘op een missie’, dus makkelijk zullen zij het Nederland niet maken.

De wedstrijd is 29 juni 2019 om 15.00 uur live te volgen op NPO 1 en op NPO Radio 1.

(Bron: AD, NOS, ANP)